Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αθώος στη φυλακή: Έχασε 23 χρόνια από τη ζωή του – Τώρα ζητά αποζημίωση
ΚΟΣΜΟΣ

Αθώος στη φυλακή: Έχασε 23 χρόνια από τη ζωή του – Τώρα ζητά αποζημίωση

Αθώος στη φυλακή: Πέρασε άδικα 23 χρόνια στη φυλακή, ζητά 93 εκατομμύρια δολάρια

Ένας άνδρας από το Κάνσας, ο οποίος πέρασε 23 χρόνια στη φυλακή για μια διπλή δολοφονία που δεν διέπραξε ποτέ, ζητά αποζημίωση ύψους 93 εκατομμυρίων δολαρίων από την κομητεία στην οποία καταδικάστηκε και από έναν πρώην ντετέκτιβ που κατηγορεί ότι τον παγίδευσε. Στην αγωγή που κατέθεσαν ο 45χρονος Lamonte McIntyre και η μητέρα του σημειώνουν ότι η ενιαία κυβέρνηση της κομητείας Wyandotte και του Κάνσας Σίτι του Κάνσας είναι υπεύθυνη για τις πράξεις του πρώην αστυνομικού ντετέκτιβ Roger Golubski και άλλων αστυνομικών που συμμετείχαν στη δίωξή του.

Η μητέρα του McIntyre ζητά επίσης 30 εκατομμύρια δολάρια

Αυτή και ο γιος της ισχυρίζονται ότι ο Golubski την εξανάγκασε σε σεξουαλική επαφή και στη συνέχεια ενοχοποίησε τον McIntyre για διπλή ανθρωποκτονία το 1994, επειδή απέρριψε τις μετέπειτα σεξουαλικές προτάσεις του ντετέκτιβ. Κατηγόρησαν επίσης τον Golubski ότι κακοποιούσε μαύρες γυναίκες για χρόνια και ότι πολλοί αστυνομικοί γνώριζαν τη συμπεριφορά του. Στις αναφορές περιλαμβάνονται τα αρχικά 73 γυναικών. Ο Golubski αρνείται τους ισχυρισμούς και έχει ζητήσει να μην επιτραπεί η χρήση τους ως αποδεικτικών στοιχείων στην υπόθεση.

Ο McIntyre απελευθερώθηκε από τη φυλακή το 2017, αφότου ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να ακυρώσει τις καταδίκες του και να αποσύρει όλες τις κατηγορίες. Το 2020, του απονεμήθηκε πιστοποιητικό αθωότητας και το ποσό 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την πολιτεία. Ο McIntyre, ο οποίος ζει τώρα στην Αριζόνα, πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες και πλήθος άλλων αρνητικών συναισθηματικών επιπτώσεων από τη φυλάκισή του, σύμφωνα με την αγωγή.

Η μητέρα του έχει επίσης διαγνωστεί με μετατραυματικό στρες και αναζητά ψυχολογική θεραπεία εδώ και 17 χρόνια, αναφέρει η αγωγή.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ακόμη και αν αποδειχθούν οι ισχυρισμοί για παράβαση καθήκοντος δεν φέρει ευθύνη επειδή οι ενέργειες των αστυνομικών ήταν εκτός του πλαισίου της εργασίας τους. Αρνείται επίσης ότι ο αρχηγός της αστυνομίας γνώριζε για την φερόμενη παραβατική συμπεριφορά. Η δίκη έχει οριστεί για τις 7 Νοεμβρίου ενώ οι αρχές θέλουν να μεταφερθεί η δίκη στη Γουιτσιτ,  λόγω της εκτεταμένης δημοσιότητας που έχει πάρει η υπόθεση στην περιοχή του Κάνσας Σίτι, ανέφερε το KCUR.

Με πληροφορίες από Guardian
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις