Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μανώλης Ανδρουλάκης – Αθήνα: Τέλος η αγωνία για τον πρόξενο
ΕΛΛΑΔΑ

Μανώλης Ανδρουλάκης – Αθήνα: Τέλος η αγωνία για τον πρόξενο

Μανώλης Ανδρουλάκης - Αθήνα: Συγκινημένοι η γυναίκα του Έλληνα πρόξενου και ο πατέρας του - «Είμαι πολύ ευτυχισμένη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η σύζυγος του Μανώλη Ανδρουλάκη

Στην Ελλάδα, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, έφτασε ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης. Στο αεροδρόμιο περίμεναν τον πρόξενο η οικογένειά του, η σύζυγός του με τον επτά μηνών γιο τους και ο πατέρας του.

«Δεν είχα καταλάβει το μέγεθος που είχε λάβει το ζήτημα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης στις πρώτες δηλώσεις του. «Η Μαριούπολη θα μπει σε μια λίστα πόλεων παγκοσμίως που καταστράφηκαν τελείως», πρόσθεσε ο Έλληνας πρόξενος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να επιστρέψει σώος και ασφαλής στην Ελλάδα. «Μέσα σε 24 ώρες χάθηκαν όλες οι υποδομές στη Μαριούπολη», είπε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης, κάνοντας έκκληση να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και να απεγκλωβιστούν οι άμαχοι.

«Το σημείο όπου βρισκόμουν χτυπήθηκε δύο φορές», είπε επίσης. «Ήρωες είναι όσοι έχουν μείνει πίσω», συμπλήρωσε. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που εγκατέλειψε την πολιορκούμενη Μαριούπολη.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη, σας ευχαριστώ όλους» το μήνυμα χαράς και ανακούφισης της γυναίκας του, η οποία κρατούσε αγκαλιά τον γιο τους. Ο πατέρας του πρόξενου βρισκόταν στο πλευρό της συζύγου του γιου του και εμφανώς συγκινημένος έστειλε κι εκείνος ευχαριστήριο μήνυμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις