Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η ΕΛΑΣ έσωσε μωρό: Στο νοσοκομείο μέσασε 8 λεπτά – Βίντεο
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛΑΣ έσωσε μωρό: Στο νοσοκομείο μέσασε 8 λεπτά – Βίντεο

Η ΕΛΑΣ έσωσε μωρό: Ο μηχανισμός που κινητοποίησε η ΕΛΑΣ προκειμένου το βρέφος να φτάσει μόλις σε 8 λεπτά στο νοσοκομείο, ενώ ο χρόνος που έδινε το GPS ήταν 35'.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της ΕΛΑΣ για τον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας κατάφεραν να σώσουν ένα βρέφος μόλις δύο μηνών από βέβαιο πνιγμό. Σύμφωνα με την Άμεση Δράση, η μητέρα του παιδιού τηλεφωνεί στο 100 και δηλώνει ότι προσπαθεί να πάει το παιδί της από το Κερατσίνι στο Παίδων αλλά λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης είναι “κολλημένη” στην κίνηση. Αμέσως κινητοποιείται ένας ολόκληρος μηχανισμός, οι αστυνομικοί εντοπίζουν το αυτοκίνητο της γυναίκας και με τη χρήση φάρου την βοηθούν να κατευθυνθεί προς το Αττικό Νοσοκομείο που είναι πιο κοντά.

Παρότι το GPS υπολόγιζε, λόγω κίνησης, τον χρόνο της διαδρομής προς το Αττικόν σε 35 λεπτά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν σε μόλις 8′ και ουσιαστικά να γλιτώσουν το μωρό. Στο νοσοκομείο ήταν και συνάδελφοι του Ε.Κ.Α.Β., από τους οποίους ακούγεται: “Μπράβο ρε μάγκες, το σώσαμε”.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ΕΛΑΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2020, 14:30. Ώρα αιχμής στους δρόμους. Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, δέχεται κλήση από μητέρα βρέφους 2 μηνών το οποίο είχε υποστεί πνιγμό.
Δηλώνει ότι προσπαθεί να πάει από το Κερατσίνι στο Παίδων, όμως ήταν αδύνατο καθώς ήταν εγκλωβισμένη με το όχημά της στην κίνηση. Τέτοια συμβάντα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας χαρακτηρίζονται ως “απόλυτης προτεραιότητας”. Ο εκφωνητής, καλεί πλήρωμα περιπολικού σε κοντινή απόσταση, για συνοδεία, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνεται και το Ε.Κ.Α.Β. Το πλήρωμα του περιπολικού με κωδικό Α 9-1/Δ’ φτάνει πρώτο. Οι αστυνομικοί εντοπίζουν το κόκκινο όχημα της μητέρας.

Εκείνη τη στιγμή, το κέντρο επιχειρήσεων τους ενημερώνει να κατευθυνθούν στο Αττικό Νοσοκομείο, η παιδιατρική κλινική του οποίου εφημέρευε και βρισκόταν σε κοντινότερη απόσταση. Ωστόσο, το GPS τη συγκεκριμένη ώρα, λόγω της κίνησης υπολογίζει τη διαδρομή σε 35 λεπτά και ήταν πολλά. Δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο. Οι αστυνομικοί λένε στη γυναίκα να τους ακολουθήσει. Με τη χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων περνούν ανάμεσα από τα μποτιλιαρισμένα οχήματα. Ταυτόχρονα, το κέντρο της Άμεσης Δράσης μιλάει τηλεφωνικά με το νοσοκομείο ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ το περιπολικό καλεί σε ενισχύσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σε ελάχιστο χρόνο οι Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Δ 403-1, Δ 409 – 1, Δ 501 – 1, Δ 502 – 2 και Δ 504 – 1, που ήδη ακούγοντας τον ασύρματο βρίσκονταν σε ετοιμότητα, μπαίνουν στην επιχείρηση. Άλλοι τοποθετούνται σε κομβικές διασταυρώσεις και κάνουν ρύθμιση κυκλοφορίας, ενώ άλλοι προπορεύονται και προσπαθούν να κερδίσουν δευτερόλεπτα δίνοντας οδηγίες στους οδηγούς. Τελικά, το παιδί σε 8 λεπτά φτάνει στο νοσοκομείο. Στο σημείο βρίσκονται και συνάδελφοι του Ε.Κ.Α.Β., από τους οποίους ακούγεται: “Μπράβο ρε μάγκες, το σώσαμε”. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την μητέρα, μάθαμε ότι το μωρό είναι καλά στην υγεία του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις