Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Συνάντηση με τον Ουκρανό πρέσβη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Συνάντηση με τον Ουκρανό πρέσβη

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο Σεργκέι Σουτένκο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Εκκλησία θα έχει καθοδηγητικό ρόλο στο έργο βοήθειας των συμπατριωτών μας».

Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 17 Μαρτίου ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο, με τον οποίο συνομίλησε για διάφορα θέματα συνεργασίας αναφορικά με τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Ο πρέσβης στις δηλώσεις του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Εκκλησία θα έχει καθοδηγητικό ρόλο στο έργο βοήθειας των συμπατριωτών μας».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «έχουμε δύο μεγάλα ζητήματα και ανοιχτά μέτωπα, να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας που είναι στην Ουκρανία και αγωνίζονται, και επιπλέον να υποδεχόμαστε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα, ώστε να βρουν καταφύγιο για τις ημέρες του πολέμου. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται διαμονή και διατροφή, αλλά βέβαια, είναι σημαντικό να τους βοηθήσουμε και πνευματικά, γιατί οι οικογένειες είναι κομμένες. Ήρθαν μόνον ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα, αφού οι άντρες έχουν απομείνει εκεί και πολεμούν» . Τέλος, επισήμανε ότι «πρώτη και μεγαλύτερη ανάγκη είναι να στείλουμε ένα μήνυμα ειρήνης και να σταματήσει ο πόλεμος».

Επιστολές στον Μητροπολίτη Κιέβου και τον Πατριάρχη Μόσχας

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι «αυτή η ατμόσφαιρα μας έχει κάνει όλους να είμαστε άρρωστοι και φοβερά προβληματισμένοι για το πού πηγαίνουμε». Παράλληλα, σημείωσε ότι απέστειλε επιστολή, τόσο στον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο, όσο και στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλο. Εξάλλου, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία – τόσο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, όσο και όλοι οι μητροπολίτες – ασχολήθηκε με το θέμα. Η ΔΙΣ μάλιστα, έγραψε επιστολές προς τον κ. Επιφάνιο και τον κ. Κύριλλο, ενώ κάλεσε όλους τους μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να συμπαρασταθούν στους πονεμένους αδελφούς τους. Τέλος, έκανε αναφορά στην προσπάθεια της «Αποστολής», καθώς και όλων των πολιτών, γενικότερα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, και ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις