Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, που είπε στην Βουλή ότι η χώρα μας θα μπορούσε αντί για όπλα στην Ουκρανία να στείλει τις αδιάθετες ποσότητες κορινθιακής σταφίδας. Ο κ. Αραχωβίτης στο πλαίσιο της συζήτησης στην Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά είπε: «ντί λοιπόν να στέλνετε επιθετικό υλικό, γιατί τα καλάσνικοφ και τα αντιαρματικά και τα αντιαεροπορικά δεν είναι αμυντικό υλικό, να σταλεί αμιγώς ανθρωπιστική βοήθεια και μέσα σε αυτή την χειρονομία ενδεχομένως – όχι σαν λύση, γιατί μιλάμε για μεγάλα αποθέματα- σαν χειρονομία και σαν σηματοδότηση να σταλεί και σταφίδα».

Μια ακόμη σημαντική δευκόλυνση στους πολίτες μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας προσφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, πλέον οι φορείς του δημοσίου που θα μπορούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά την φορολογική μας ενημερότητα έγιναν 69 από 36 που ήταν το 2020. Και τι γλυτώνουμε με αυτό; Εργατοώρες και ταλαιπωρία, οπότε συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το δώρο της Ντόρας

Το δώρο που έστειλε στην σύζυγο του Τούρκου προέδρου Εμινέ αποκάλυψε η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Όπως είπε η πρώην υπουργός, «όταν η Εμινέ μου έστειλε το βιβλίο της, εγώ της έστειλα το βιβλίο της Μαρίκας». Για την ιστορία το συγκεκριμένο βιβλίο περιλαμβάνει τις συνταγές της Μαρίκας Μητσοτάκη, αλλά και περιστατικά της ζωής του ζεύγους Κωνσταντίνου και Μαρίκας Μητσοτάκη.

 

Ωραία πρωτοβουλία

Μετά τον καταστροφικό σεισμό, το 2ο δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης υποδέχτηκε πριν λίγες ημέρες ξανά μαθητές. Το πρωθυπουργικό γραφείο και ο διευθυντής Γρηγόρης Δημητριάδης έστειλαν στο σχολείο διαδραστικούς πίνακες, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν ένα σημαντικό εφόδιο. Το σχολείο αριθμεί 208 παιδιά και ο διευθυντής έστειλε μετά την παραλαβή των πινάκων ευχαριστήρια επιστολή στον πρωθυπουργό.

Σάρκα και οστά

Στο τέλος της έφτασε η ίδρυση του κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία «Ίδρυμα Αντώνη Κ. Σαμαρά», που είχε συσταθεί από πέρυσι τον Μάρτιο. Το ίδρυμα θα ασχολείται με την ιστορία, το αρχείο, αλλά και την πολιτική στάση του πρώην πρωθυπουργού σε όλα τα πολιτικά ζητήματα που απασχόλησαν και απασχολούν την χώρα μας.

 

Συνάντηση με τα παιδιά του πολέμου

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε στα μέσα της εβδομάδας το ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια» στην πλατεία Αττικής, όπου λειτουργεί σχολείο για τα παιδιά προσφύγων από την Ουκρανία. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με μαθητές και δασκάλους και τόνισε: «Απέναντι στην μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που γέννησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οφείλουμε να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Πρώτα από όλα στα παιδιά, τα πρώτα θύματα του πολέμου που χρειάζονται την αμέριστη υλική και ψυχολογική μας στήριξη για όσο καιρό δοκιμάζεται η πατρίδα τους». Στο σχολέιο υπάρχουν συνολικά 34 παιδιά από 6 εως 16 ετών που παρακολουθούν μαθήματα στα ουκρανικά.

Διαδηλωτής

Στο Στρασβούργο βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο Γιώργος Παπανδρέου, όπου συμμετείχε σε αντιπολεμική διαδήλωση έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Ευρώπης. «Βουλευτές από τις 46 εκ των 47 χωρών που εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς η Ρωσία έχει αποβληθεί από το ΣτΕ, διαδηλώνουν έξω από το κτίριο με μια φωνή: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ», έγραψε στα σόσιαλ μίντια ο πρώην πρωθυπουργός και συνόδευσε την ανάρτησή του με σχετικές φωτογραφίες από την διαδήλωση.

Θετικός

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μια ημέρα μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη. Την ίδια κιόλας ημέρα ο Τούρκος πρόεδρος τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό για να του ευχηθεί περαστικά. Στον Κυριάκο Μητσοτάκη ευχήθηκαν περαστικά και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ σχετική ανάρτηση έκανε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας: «Με τρεις δόσεις εμβολίου εύχομαι να το περάσει γρήγορα και χωρίς συμπτώματα».

 

Γεύμα με συμβολισμό

Σε μια ιδιαίτερα συμβολική κίνηση η πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε γεύμα σε εκπροσώπους του τύπου σε ένα ουκρανικό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Το μαγαζί ανήκει σε μια μητέρα και την κόρη της, που ήρθαν από την Ουκρανία στην Ελλάδα πριν από 23 χρόνια. Η κα Κατερίνα Σακελαροπούλου συνομίλησε με τις δύο γυναίκες και τους εξέφρασε την ειλικρινή της αλληλεγγύη για όσα συμβαίνουν στην χώρα τους.

Εκδρομή

Μια οικογενειακή απόδραση στο Ναύπλιο πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός με την σύζυγό του Πόπη και τον γιο τους Γιάννη έκαναν βόλτες στα σοκάκια της πόλης, γευμάτισαν σε ταβέρνες της περιοχής, ενώ συζήτησαν με νέους και νέες σε καφετέρια της παλιάς πόλης, όπου βγήκαν και οι απαραίτητες σέλφι φωτογραφίες.

Ψηφιακό ΚΙΝΑΛ

Το βήμα προς την ψηφιακή εποχή φαίνεται ότι κάνει το ΚΙΝΑΛ, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι έτοιμος να παρουσιάσει την «Ψηφιακή Κοινωνία», που σημαίνει την ψηφιοποίηση όλων των τοπικών οργανώσεων και των δράσεων του κόμματος εν όψει συνεδρίου. Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ποντάρει πολλά σε αυτόν τον σχεδιασμό και πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ αναμένουν την παρουσίαση λίγο πριν το συνέδριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις