Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΜΕΡΑ25 καταγγελίες: Γυναίκες του κόμματος υπερασπίζονται Βαρουφάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΡΑ25 καταγγελίες: Γυναίκες του κόμματος υπερασπίζονται Βαρουφάκη

ΜΕΡΑ25 καταγγελίες: Η ανακοίνωση των γυναικών-μελών του ΜέΡΑ25

Οι γυναίκες-μέλη του ΜέΡΑ25 εξέδωσαν ανακοίνωση, μετά την αποχώρηση δύο βουλευτών από το κόμμα με ηχηρές καταγγελίες. Πρόσφατα αποχώρησε η Αγγελική Αδαμοπούλου, κατηγορώντας το κόμμα για σεξισμό, έλλειψη δημοκρατίας και αξιοκρατίας. Είχε προηγηθεί η Κωνσταντίνα Αδάμου, η οποία έφυγε με κατηγορίες για μπούλινγκ, τραμπουκισμούς, mobbing, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έλλειψη σεβασμού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των γυναικών-μελών του ΜέΡΑ25:

«Από την ίδρυση του ΜέΡΑ25 το 2018 έως και σήμερα,  εμείς οι γυναίκες μέλη του, συμμετέχουμε  ισότιμα με ελευθερία και ισηγορία στην καθημερινή λειτουργία και στις δημοκρατικές  διαδικασίες του πολιτικού μας οργανισμού.       Συμπράττουμε με περηφάνια είτε ως απλά είτε ως εκλεγμένα, ή κληρωτά  μέλη σε όλα τα όργανα του ΜέΡΑ25 και συμπορευόμαστε  σε όλες τις μάχες μέσα και έξω από την βουλή,  στους δρόμους, στα κινήματα, στους χώρους δουλειάς, στην καθημερινότητα, με κυρίαρχο αξίωμα  τον σεβασμό και την αλληλεγγύη  μεταξύ μας. Με ανθρώπινο πρόσημο, συνοδοιπορούμε γυναίκες  και άνδρες, νέες και νέοι, συλλειτουργώντας  δημοκρατικά  με  κώδικα ηθικής και δεοντολογίας το καταστατικό του ΜέΡΑ25.

Όλο  αυτό το διάστημα, από τις εκλογές του 2019 και μετά, το νεαρό αυτό κόμμα ενηλικιώθηκε  και έδωσε βήμα σε πλειονότητα γυναικών και ανδρών που έγιναν μέλη του, να εκφράσουν τις ιδέες τους δημοκρατικά  και δημιουργικά. Διασφάλισε τη ισότιμη συμμετοχή στα συλλογικά του όργανα με σκοπό  να επικοινωνήσουμε  θέσεις και προτάσεις προς την κοινωνία  για ένα Μέτωπο Εναλλακτικής Ευρωπαϊκής Ανυπακοής.

Τα μέλη του ΜέΡΑ25 και του DiEM25, με συντροφικές και συλλογικές διαδικασίες  αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την πατριαρχία. Διεκδικούμε να πραγματώσουμε το όραμα μας για έναν κόσμο με χειραφέτηση, ελευθερία και δημοκρατία για τις γυναίκες. Το κορυφαίο αυτό αξίωμα  απηχεί  την  λειτουργία του ΜέΡΑ25  και τις σχέσεις των  μελών του σε όλα τα όργανα.

Το πρόταγμά μας ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ  αμφισβήτησαν  οι δύο πρώην βουλεύτριες του ΜέΡΑ25, που βρέθηκαν εκτός κόμματος, μόλις συνειδητοποίησαν ότι κανείς/καμιά δεν είναι ισόβιος-α στο αξίωμά του, όπως εξάλλου ισχύει και για κάθε μέλος, σε οποιαδήποτε αιρετή θέση. Πολλώ δε μάλλον, όταν οι θέσεις που έπαιρναν κατά περίπτωση δημόσια, ήταν υπέρ του συντηρητικού κατεστημένου, προσεγγίζοντας ευχάριστα τα  ακροατήρια τους, ενώ επανειλημμένα αρνιόντουσαν να τοποθετηθούν, όπως έπραττε το κόμμα μας, ενάντια σε καθεστωτικά περιβάλλοντα. Αποχώρησαν ψάχνοντας σίγουρα  αγκυροβόλια στις προσωπικές τους φιλοδοξίες για αξιώματα. Καλή τους τύχη!

Όμως όλες εμείς, οι γυναίκες μέλη του ΜέΡΑ25 ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ σε καμία και σε κανέναν  να συκοφαντήσει  την πολιτική μας συλλογικότητα, τις αξίες και τον αγώνα μας στο όνομα προσωπικών επιδιώξεων.  Αλήθεια, πόσο ισότιμα μας έβλεπαν, εμάς τα άλλα μέλη αλλά και τα κομματικά  όργανα  που δεν καταδέχτηκαν να μοιραστούν  τις «παθογένειες» που ζούσαν μαζί μας;

Ουδέποτε εκφράστηκε η παραμικρή υπόνοια στα όργανα του κόμματος, στην Π.Γ. και την Κ.Ε.. ΟΥΔΕΠΟΤΕ γνωστοποίησαν τις αναίτιες κατηγορίες τους,  σε εμάς τις άλλες γυναίκες συνοδοιπόρισσες τους. Δεν το αξίζαμε;

Αλήθεια πόσο βιλαέτι τους θεωρούσαν το κόμμα και τις όποιες θέσεις κατείχαν, εκμεταλλευόμενες συνάμα όλα τα προνόμια που απέρρεαν και απορρέουν από τη βουλευτική τους ιδιότητα;

Κατανοούμε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μέλος του ΜέΡΑ25, ενός κόμματος χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις στην Ολιγαρχία, ενός κόμματος που δεν επιτρέπει τον καριερισμό και τις όποιες ατομικές φιλοδοξίες.

Ενωμένες μια γροθιά, με τις εκατοντάδες συνοδοιπόρισσες και συνοδοιπόρους στο  ΜέΡΑ25 φωνάζουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας.Για τον άνθρωπο, όχι για τα αξιώματα! Συνεχίζουμε, προχωράμε!!!

Τα μέλη του ΜέΡΑ25

Αλεξάκη Ευαγγελία
Βαγουρδή Αριάννα
Βαρθόλωμου Φωτεινή
Βελισσαρίου Σίσσυ
Βρεττού Ντέπυ
Γιαννίκη Ελισσάβετ
Γιαννουλάκη Αθηνά
Γραμματικοπούλου Χριστίνα
Δάγγουρα Ελευθερία
Δεληγιάννη Ελένη
Δημητριάδη Μαρία
Ζαγοραίου Φρόσω
Θεοδωροπούλου Θεοδώρα
Καρακίτσου Μαρία
Καρούλη Φιλία
Κασσή Αλίκη
Κάτσικα Άλια
Κατσουλάκη Ουρανία – Σταυρούλα
Κλουτσινιώτη Μαρία
Κοκολάκη Βιβή
Κολοκοτρώνη Θεοδώρα
Κορομπίλια Στέλλα
Κουρή Μαρίλια
Κουρνούτου Αγγελική
Κουσελά Χρύσα
Κώτση Ουρανία
Μαραγκού Ιόβη
Μαρούλη Χριστίνα
Μουστάκα Περιστέρα
Μουστάκα Ευαγγελία
Μπεναντίκοβα Λουκία
Μπρακούλια Μαρία
Μπρακούλια Σοφία
Νιλ Σαμάνθα
Νούλα Χρυσάνθη
Ντόβα Δήμητρα
Ξηροφώτου Ρένα
Παίσση Ελένη
Πάλλη Ελένη
Παπαγεωργίου Ισαβέλλα
Παπαδοπούλου Ρένα
Παπάζογλου Γεωργία
Παρμακλή Γιάννα
Παύλου Βέρα
Πισκοπάνη Σοφία
Ποντικού Μαρία
Προβατά Αρετή
Ρόγκα Σπυρίδα
Σακαρετσάνου Άννα-Κοραλία
Σάφου Άννα
Σκαρλάτου Ευαγγελία
Σκαρλάτου Χριστίνα
Σκούρα Λουίζα
Σόφτση Μαρία
Στόλη Κατερίνα
Στούμπου Αθηνά
Στράτου Σοφία
Τσιτινίδου Μελίνα
Τσοχαντζή Μιχαέλα
Φιλιππάκη Ευσταθία
Χαϊνά Δήμητρα
Χαρωνίτη Ειρήνη
Χριστοπούλου Γιώτα»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις