Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ερντογάν για Μητσοτάκη: Για ένα αποδοτικό γεύμα μιλά ο Τούρκος πρόεδρος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Για ένα αποδοτικό γεύμα μιλά ο Τούρκος πρόεδρος

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Για ένα αποδοτικό γεύμα εργασίας που θα συμβάλει στην επίλυση των θεμάτων μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας έκανε λόγο ο Ερντογάν.

Την πεποίθησή του ότι το γεύμα που είχε την περασμένη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα συμβάλει στην επίλυση μιας σειράς θεμάτων που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: “Την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κύριο Μητσοτάκη, είχα ένα αποδοτικό γεύμα εργασίας που πιστεύω πως θα συμβάλει στην επίλυση των θεμάτων μεταξύ των χωρών μας”.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν μίλησε για την τουρκική διπλωματία στην οποία απέδωσε τα εύσημα τόσο για την θετική έκβαση της συνάντησης με τον Κ. Μητσοτάκη όσο και για τις πρωτοβουλίες της Τουρκίας σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είπε ότι στην αποτελεσματικότητά της οφείλεται το γεγονός ότι άπαντες μιλούν για το “ανερχόμενο αστέρι της Τουρκίας”. “Την ώρα που σε μια μία μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από το Ιράκ ως την Συρία, από την Λιβύη ως την Αν. Μεσόγειο, από το Αιγαίο ως τα Βαλκάνια, από την Μαύρη Θάλασσα ως τον Καύκασο, και από την Αφρική ως την Νότια Αμερική, συζητάνε για το ανερχόμενο αστέρι της Τουρκίας, πρέπει και εμείς να προετοιμαστούμε ανάλογα” είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις