Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χαλβάς με στραγάλια: Η συνταγή της Εμινέ και το γαλακτομπούρεκο της Μαρίκας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαλβάς με στραγάλια: Η συνταγή της Εμινέ και το γαλακτομπούρεκο της Μαρίκας

Χαλβάς με στραγάλια: Ο χαλβάς που έφερε πιο κοντά Μητσοτάκη - Ερντογάν

Τη συνταγή του χαλβά από στραγάλια της Εμινέ Ερντογάν ο οποίος “έκλεψε” τις εντυπώσεις στο πρόσφατο γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Η συγκεκριμένη συνταγή προέρχεται από το βιβλίο “Τουρκική κουζίνα με συνταγές εκατονταετίας”, της Πρώτης Κυρίας της Τουρκίας και η Hurriyet την αναδημοσιεύει.

Η συνταγή του χαλβά από στραγάλια της Εμινέ Ερντογάν

Ζεσταίνουμε 250 γραμμάρια βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Καβουρδίζουμε 250 γραμμάρια αλεύρι κίτρινου ρεβιθιού σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει.

Βάζουμε 300 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη και 500 γραμμάρια νερό σε ξεχωριστή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Όσο είναι ζεστά και τα δύο, προσθέτουμε στο καβουρδισμένο υλικό και ανακατεύουμε συνεχώς. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Για το παγωτό ανακατεύουμε 840 γραμμάρια βουβαλίσιο γάλα με 2 κουταλάκια του γλυκού σαλέπι σε σκόνη όσο είναι κρύο, ανακατεύοντας καλά.

Ανακατεύουμε συνεχώς και περιμένουμε να βράσει.

Αφού το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 200 γραμμάρια ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.

Αφού κρυώσει, ανακατεύουμε σε μια σπιτική παγωτομηχανή. Όταν φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, το φυλάμε στην κατάψυξη.

Το συγκεκριμένο γλύκισμα βρέθηκε στο επίκεντρο της κουβέντας και στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, με τον γνωστό σεφ Άκη Πετρετζίκη, να παρεμβαίνει μάλιστα με sms στη σχετική κουβέντα που είχαν η Μαρία Αναστασουπούλου, ο Γιάννης Οικονόμου, ο Μανώλης Κωστίδης και ο Άρης Πορτσάλτε.

Μάλιστα, ο Άκης Πετρετζίκης δέχθηκε όχι μόνο την πρόκληση να φτιάξει τον χαλβά από στραγάλια αλλά παράλληλα και το γαλακτομπούρεκο της Μαρίκας Μητσοτάκη, προκειμένου να συγκρίνει τα δύο γλυκά. Λίγο αργότερα η Ντόρα Μπακογιάννη που βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΪ και έκανε γνωστό, ότι όταν η Εμινέ Ερντογλαν της έστειλε το βιβλίο μαγειρικής της, εκείνη αντίστοιχα της έστειλε το βιβλίο “Συνταγές με ιστορία” της μητέρας της, Μαρίκας Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις