Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νεκρός δημοσιογράφος – Ουκρανία: Θλίψη για εικονολήπτη του Fox News
ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός δημοσιογράφος – Ουκρανία: Θλίψη για εικονολήπτη του Fox News

Νεκρός δημοσιογράφος - Ουκρανία: Τραυματίστηκε όταν το όχημά του δέχθηκε πυρά στη Χορένκα, κοντά στο Κίεβο.

Σκοτώθηκε λίγο έξω από το Κίεβο εικονολήπτης του αμερικανικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News. Ο εικονολήπτης Πιερ Ζακρζέφσκι έπεσε νεκρός από πυρά που δέχτηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, κοντά στο Κίεβο. Συγκεκριμένα, ο Ζακρζέφσκι συνόδευε τον δημοσιογράφο Μπέντζαμιν Χολ, ο οποίος τραυματίστηκε όταν το όχημά τους δέχθηκε πυρά στη Χορένκα, κοντά στο Κίεβο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News Media, Σούζαν Σκοτ. Την αρχική είδηση του σοβαρού τραυματισμού είχε μεταδώσει ο συμπαρουσιαστής της εκπομπής ”America Reports”, Τζον Ρόμπερτς, ενώ ακόμη δεν ήταν σαφής η εικόνα για την κατάσταση υγείας του εικονολήπτη.

Η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα είχε πει ακόμη ότι δημοσιογράφος της Δύσης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η είδηση έρχεται λίγες ώρες αφότου  ο 51χρονος σκηνοθέτης, Μπρεντ Ρενό, έπεσε νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι στην πόλη Ιρπίν, σύμφωνα με την αστυνομία του Κιέβου, γράφοντας τον τραγικό επίλογο σε ένα ντοκιμαντέρ του, αφιερωμένο αυτή τη φορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το οποίο, ωστόσο, έμεινε στην μέση.

https://twitter.com/SusanLiTV/status/1503749521871941636?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1503749521871941636%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FSusanLiTV2Fstatus2F1503749521871941636widget%3DTweet

Μπρεντ Ρενό: Έρευνα του Συμβούλου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου για τον θάνατο του σκηνοθέτη

Την τραγική είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής, Αντρέι Νεμπίτοφ με ανάρτησή του στο Facebook, επιβεβαιώνοντας πως η αποστολή των δημοσιογράφων δέχθηκε ρωσικά πυρά. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας του Κιέβου υποστήριξε ότι εκτός του Μπρεντ Ρενό, ένας ακόμα δημοσιογράφος τραυματίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στο Ιρπίν.

Η είδηση του θανάτου του Αμερικανού σκηνοθέτη, Μπρεντ Ρενό έκανε γρήγορα τον γύρο του κόσμου, με τον Σύμβουλο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν να δηλώνει πως θα συνομιλήσει με συμμάχους και εταίρους, για να μάθει περισσότερα σχετικά με τον αναφερόμενο θάνατο ενός Αμερικανού δημοσιογράφου, κοντά στο Κίεβο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις