Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Τοπαλούδη σήμερα: Εξετάζεται νέα διακοπή, σε απόγνωση οι γονείς
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τοπαλούδη σήμερα: Εξετάζεται νέα διακοπή, σε απόγνωση οι γονείς

Δίκη Τοπαλούδη σήμερα: Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον ποινή 15ετούς κάθειρξης.

Με πρώτους μάρτυρες τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, ξεκίνησε σήμερα Τρίτη, (15/3) η δίκη για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας τον Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Η δίκη μετά από δύο συνεδριάσεις που δεν προχώρησαν στην ακροαματική διαδικασία, εκτιμάται ότι ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων. Υπενθυμίζεται ότι η δίκη ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου με παρόντα στο εδώλιο μόνο τον 24χρονο κατηγορούμενο, ελληνικής καταγωγής, καθώς ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του, αλβανικής καταγωγής, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να παρίσταται στο δικαστήριο.

Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον ποινή 15ετούς κάθειρξης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο βίασαν την φοιτήτρια με την απειλή μαχαιριού και χτυπώντας την άγρια στο κεφάλι με μπουνιές και με ένα ηλεκτρικό σίδερο και εν συνεχεία την πέταξαν χτυπημένη σε βραχώδη παραλία στην περιοχή Λίνδος της Ρόδου ενώ ήταν ζωντανή.

«Ντροπή» φώναξε η μητέρα της Ελένης

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, όταν λόγω ασθένειας μίας ενόρκου η δίκη διακόπηκε, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου εξοργίστηκε για την δεύτερη κατά σειρά διακοπή. Οι γονείς του θύματος είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν από το Διδυμότειχο για να παρασταθούν στη δίκη, αφήνοντας πίσω τον αδελφό της Ελένης. «Μπράβο σε όλους κι εκεί ψηλά που κάθεστε στα έδρανα. Ντροπή! Ντροπή!» είχε φωνάξει η μητέρα της Ελένης, Κούλα Αρμουτίδου στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για διακοπή της δίκης για τις 15 Μαρτίου.

«Την κοροϊδία τους μέσα! Δεν ντρεπόμαστε καθόλου! Κάποιος ένορκος έχει COVID λέει! Δεν πρέπει να υπάρχουν αναπληρωματικοί; Πόσο να αντέξω… Θέλει το σύστημα να μας εξουθενώσει ή να μας στείλει στο ψυχιατρείο…», συμπλήρωσε κατά την έξοδο της από το δικαστήριο η Κούλα Αρμοτίδου. Νωρίτερα, η μητέρα της Ελένης βλέποντας τον Ροδίτη κατηγορούμενο να κάθεται στo εδώλιο, που βρίσκεται στο ύψος της έδρας όπως σε όλες τις αίθουσες των Μικτών Ορκωτών Εφετείων ξέσπασε λέγοντας: «Δεν μπορώ να βλέπω τους δολοφόνους του παιδιού μου στο ίδιο ύψος με τους δικαστές. Εγώ η μάνα της δολοφονημένης Ελένης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις