Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιώργος Κατρούγκαλος: Σημαντική διάκριση για τον Τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Κατρούγκαλος: Σημαντική διάκριση για τον Τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Κατρούγκαλος: Για πρώτη φορά εκλέγεται Έλληνας επικεφαλής πολιτικής ομάδας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του οργάνου.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κατρούγκαλος εκλέχθηκε σήμερα ομόφωνα Πρόεδρος της ομάδας της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο Συμβούλιο της Ευρώπης συμμετέχουν 47 κράτη, όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες χώρες της ηπείρου μας, μεταξύ των οποίων και πολλά πρώην κράτη μέλη της Σοβιετικής Ένωσης.

Είναι ο βασικός θεσμός για την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών στην Ευρώπη. Να σημειωθεί πως ήταν ο πρώτος διεθνής οργανισμός που πήρε μέτρα κατά της ελληνικής δικτατορίας και ο πρώτος που πήρε συγκεκριμένες αποφάσεις κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αναστέλλοντας τη συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε αυτόν. Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Έλληνας επικεφαλής πολιτικής ομάδας είτε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης είτε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις