Πώς να διατηρήσω το τζιν μου: Must tips για το πιο αγαπημένο κομμάτι της ντουλάπας μας

PLUS

Πώς να διατηρήσω το τζιν μου: Must tips για το πιο αγαπημένο κομμάτι της ντουλάπας μας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πώς να διατηρήσω το τζιν μου: Ακολούθησε τα παρακάτω tips και θα δεις το ποσό που ξοδεύεις κάθε χρόνο σε ρούχα να μειώνεται θεαματικά.

14.03.2022 | 11:06

Το τζιν είναι από τα πιο βασικά ρούχα της γυναικείας γκαρνταρόμπας και είναι ένα κομμάτι που φοράς σχεδόν κάθε μέρα. Η σωστή φροντίδα και περιποίηση δεν χρειάζεται ούτε χρόνο ούτε χρήματα! Απαιτεί μόνο οργάνωση και αγάπη για τα ρούχα σου!

Πριν από κάθε πλύση

1. Καθαρίζεις τις θήκες των απορρυπαντικών από τυχόν υπολείμματα σκόνης για να μην δημιουργηθούν οι αντιαισθητικές ασπρίλες. Επίσης φρόντισε να έχεις καθαρίσει το φίλτρο του πλυντηρίου.

2. Πριν τοποθετήσεις τα ρούχα στο πλυντήριο πρέπει να κλείσεις τα κουμπιά ή φερμουάρ και να μην ξεχάσεις φυσικά να αδειάσεις τις τσέπες τους.

Στην πλύση

3. Αν το τζιν σου είναι πολύ λερωμένο (μετά από πικ νιν στο βουνό ας πούμε) και το πλυντήριό σου δεν έχει πρόγραμμα για μούλιασμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα με πρόπλυση. ‘Ετσι τα ρούχα θα πλυθούν για 30 λεπτά στην πρόπλυση και στη συνέχεια θα φύγουν τα βρώμικα νερά και θα ξεκινήσει η κυρίως πλύση με καθαρό νερό και νέα ποσότητα απορρυπαντικού.

4. Σε περίπτωση που θέλεις να πλύνεις μαζί διαφορετικού είδους υφάσματα, πρέπει να επιλέξεις τη θερμοκρασία που αντιστοιχεί στο πιο ευαίσθητο ρούχο του πλυσίματος. Αν θέλεις για παράδειγμα να πλύνεις συγχρόνως ρούχα που πλένονται στους 40°C με ρούχα που πλένονται στους 60°C , ρύθμισε το πλυντήριο στους 40°C.

5. Πάντα γυρνάς τα τζιν από την ανάποδη για να διατηρηθούν τα χρώματα και να μην συρρικνωθούν.

6. Φέτος είναι πολύ in τα σετ πουκάμισο – παντελόνι (τζιν πάνω-τζιν κάτω). Αυτά πρέπει να καθαρίζονται όλα μαζί, έτσι ώστε τυχόν απώλεια χρώματος (η οποία μπορεί να συμβεί και με το στεγνό καθάρισμα) να είναι ομοιόμορφη. Ποτέ μην πλένεις ένα κομμάτι από το σετ πιο συχνά από το άλλο.

Στο στέγνωμα

7. Άφησε τα τζιν σου να στεγνώσουν φυσικά. Εάν βιάζεσαι και θέλεις να χρησιμοποιήσεις στεγνωτήριο, διάλεξε την πιο χαμηλή θερμοκρασία. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα τα συρρικνώσουν.

8. Ο καλύτερος τρόπος για να τα απλώσεις είναι να τα κρεμάσεις από τα κλιπς της ζώνης προκειμένου να διατηρήσουν το κανονικό τους σχήμα. Τα μανταλάκια επιτρέπονται μόνο στα τυφλά σημεία, δηλαδή στο καβάλο.

9. Μην εκθέτεις τα τζιν απευθείας στις ηλιακές ακτίνες γιατί χάνουν το χρώμα τους.

Στο σιδέρωμα

10. Μην σιδερώνεις τζιν που έχουν λεκέδες. Ο ατμός και η ζέστη μπορεί να τους στερεώσουν και να μην καθαρίζουν μετά.

11. Μην περνάς το σίδερο πάνω από φερμουάρ ή κουμπιά.

12. Σιδερώνεις από την ανάποδη για να μην δημιουργηθούν ασπρίλες ή κάνουν γυαλάδα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια πετσέτα ανάμεσα στο σίδερο και το τζιν για να απορροφά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

13. Μη βάζεις τα ρούχα στην ντουλάπα απευθείας μετά το σιδέρωμα, άφησε τα μισή ώρα να στεγνώσουν από την υγρασία που αφήνει το ατμοσίδερο.

Ετικέτες
Exit mobile version