Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γκάφα αστυνομίας: Influencer διεκδικεί 30 εκατ. δολάρια από τις Αρχές – Δείτε γιατί
ΚΟΣΜΟΣ

Γκάφα αστυνομίας: Influencer διεκδικεί 30 εκατ. δολάρια από τις Αρχές – Δείτε γιατί

Γκάφα αστυνομίας: Influencer στη Νέα Υόρκη διεκδικεί 30 εκατ. δολάρια από την αστυνομία για χρήση της φωτογραφίας της σε αφίσα καταζητούμενης

Μήνυση κατά της αστυνομίας κατέθεσε μια Αμερικανίδα infuencer του Instagram επειδή χρησιμοποιήθηκε κατά λάθος η φωτογραφία της σε αφίσα καταζητούμενης. Η 31χρονη Εύα Λόπεζ διεκδικεί το ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων για το λάθος της αστυνομίας. Η 31χρονη influencer απολάμβανε τις διακοπές της στην Φλόριντα τον περασμένο Αύγουστο, όταν αντίκρισε τον εαυτό της σε μια αφίσας καταζητούμενης. Η φωτογραφία έδειχνε την Λόπεζ, έναν μπάρμαν και έναν fashion influencer να ποζάρουν σε βραδινή έξοδο. Στην αφίσα έγραφε ότι η γυναίκα καταζητείται για μεγάλη κλοπή. Συγκεκριμένα για ρολόι Rolex αξίας 17 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, επρόκειτο για γκέλα της αστυνομίας, καθώς είχε χρησιμοποιήσει φωτογραφία με λάθος άτομο.

Η αφίσα που κυκλοφόρησε από το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης, περιέγραφε πώς η ομάδα ερευνητών της 9ης Περιφέρειας προσπαθούσε να ταυτοποιήσει τη γυναίκα της φωτογραφίας, για μια μεγάλη κλοπή. Η Λόπεζ όταν έγινε η κλοπή βρισκόταν στο Κουίνς και όχι στον Μανχάταν. Όταν επικοινώνησε με το NYPD, της είπαν ότι αναγνώρισαν το λάθος και πως κατέβασαν όλες τις αναρτήσεις με την φωτογραφία της. «Έχει ήδη διαδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εξακολουθεί να κυκλοφορεί και με κάνει να μοιάζω με κλέφτρα και πόρνη», είπε η 31χρονη.

Η Λόπεζ, η οποία έχει 862.000 ακόλουθους στο Instagram πρόσθεσε: «Στο facebook η αφίσα κοινοποιήθηκε 10.000 έως 20.000 φορές. Στη συνέχεια στο Instagram, ενώ αρκετές ιστοσελίδες την δημοσίευσαν». Οι αγωγές της Λόπεζ ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό έχει βλάψει την φήμη της στη γειτονιά της, αλλά στο επαγγελματικό της περιβάλλον. Το NYPD δεν έχει σχολιάσει ακόμη την υπόθεση, αλλά το Νομικό Τμήμα της πόλης είπε ότι θα εξετάσει την αγωγή. Η Λόπεζ έκτοτε έχει κάνει τον λογαριασμό της το Instagram, ως ιδιωτικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις