Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Super League: ΠΑΟΚ-ΠΑΣ 1-0 στο 91′
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Super League: ΠΑΟΚ-ΠΑΣ 1-0 στο 91′

Super League: Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτή που έψαχνε περισσότερο το γκολ.

Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να πήγε στην Τούμε με διάθεση να φύγει με αποτέλεσμα στην πρεμιέρα των πλέι οφ, πράγμα που είχε κάνει και στην πρεμιέρα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πανηγύρισε τελικά, έχοντας για λυτρωτή τον Άκπομ στο 91ο λεπτό. Έτσι, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ακόμη πιο άνετη στη 2η θέση, αφού πήγε στο +9 από την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν τη μπάλα στα πρώτα λεπτά και στο 6′ λίγο έλειψε να πάρουν και το προβάδισμα με τον Σοάρες, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Λοντίγκιν μπλόκαρε. Όπως και να έχει, οι ασπρόμαυροι διατηρούσαν τον έλεγχο και λειτουργούσαν καλά, πιέζοντας ψηλά, αν και στάθηκαν άτυχοι με τον τραυματισμό του Μιχαηλίδη που άφησε τη θέση του στον Κρέσπο στο 17′.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτή που έψαχνε περισσότερο το γκολ, χωρίς όμως να έχει κάποια μεγάλη ευκαιρία για να το πετύχει. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ήταν και καλός, με το πρώτο ημίχρονο να βγαίνει χωρίς γκολ. Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 48′ αλλά ο Τσόλακ έκανε αδύναμο τελείωμα και ενώ ήταν σε καλή θέση, με τους Θεσσαλονικείς να είναι συνεχώς στην επίθεση και τους Γιαννιώτες να προσέχουν κυρίως την άμυνά τους, ψάχνοντας κάποια αντεπίθεση.

Λύτρωση στο 91′ με Άκπομ

Στο 64′ η Τούμπα ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει το 1-0 αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε το σουτ του Μιτρίτσα και στην επαναφορά ο Ζαμπά δεν κατάφερε να βρει στόχο, ενώ στο 70′ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έκανε εκπληκτική απόκρουση σε δυνατή εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς. Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, παιζόταν στο μισό γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει συνεχώς και τελικά να λυτρώνεται στις καθυστερήσεις. Αφού πρώτα… γλίτωσε το σοκ στο 88′, όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ ο Ντομίνγκεθ έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά αλλά αστόχησε, ήρθε στο 91′ το 1-0 από την κεφαλιά του Άκπομ μετά τη σέντρα του Ζαμπά, για να μπει με το δεξί στα πλει οφ ο δικέφαλος του βορρά.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Σίντκλεϊ, Μιχαηλίδης (17′ Κρέσπο), Μιχάι, Σάστρε, Κούρτιτς, Σοάρες (46′ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (73′ Α. Ζίβκοβιτς), Μουργκ (46′ Σβαμπ), Ζαμπά, Τσόλακ (66′ Άκπομ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Οικονομόπουλο, Γκαρντάφσκι, Κάργα, Εραμούσπε, Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Μπρένερ (73′ Λώλης), Περέα, Μορέιρα (85′ Παντελάκης).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις