Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κριστιάνο Ρονάλντο: Ιστορικό ρεκόρ για τον 37χρονο άσο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ιστορικό ρεκόρ για τον 37χρονο άσο

Κριστιάνο Ρονάλντο: Στα 37 του ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει να καταρρίπτει τα ρεκόρ, φτάνοντας πλέον τα 806 γκολ στην τεράστια καριέρα του.

Μάχιμος ετών 37 ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος για ακόμη μία φορά έπιασε κορυφή. Κι αυτό ενώ διανύει μια πολύ δύσκολη χρονιά, με την Γιουνάιτεντ να προσπαθεί να γιατρέψει τις ατελείωτες πληγές της τελευταίας δεκαετίας, και οι σχέσεις του με τον υπηρεσιακό τεχνικό Ραλφ Ράνγκνικ δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Έτσι αφού απουσίασε από τα τελευταία ματς των κόκκινων διαβόλων, επέστρεψε και με το απίθανο χατ τρικ (μόλις το 2ο στην καριέρα του στο Μάντσεστερ) όχι απλά κράτησε την ομάδα του σε τροχιά Champions League, αλλά πλέον ο Πορτογάλος έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.Η ανακοίνωση του σχετικού κατορθώματος ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, από την IFFHS, τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου! Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα… κιτάπια, ο CR7 ξεπέρασε τον θρυλικό Γιοζέφ Μπίτσαν, φτάνοντας τα 806 γκολ.

 

Παράλληλα έπιασε τον Φαν Νίστελροϊ στη λίστα των σκόρερ των «κόκκινων διαβόλων» στην Premier League, στην τέταρτη θέση με 95 γκολ. Προηγούνται οι Γουέιν Ρούνεϊ με 183, Ράιαν Γκιγκς με 109 και Πολ Σκόουλς με 107. Επίσης σε ηλικία 37 ετών και 35 ημερών έγινε ο δεύτερος γηραιότερος παίκτης που σκοράρει χατ-τρικ στην Premier League, μετά τον Τέντι Σέρινγκχαμ, ο οποίος το έκανε σε ηλικία 37 ετών και 146 ημερών τον Αύγουστο του 2003.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις