Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πώς ανοίγουν αυτοκίνητα: Κλέφτες χρησιμοποιούσαν…. Game Boy -Δείτε video
ΚΟΣΜΟΣ

Πώς ανοίγουν αυτοκίνητα: Κλέφτες χρησιμοποιούσαν…. Game Boy -Δείτε video

Πώς ανοίγουν αυτοκίνητα: Η τακτική που ακολουθούσαν οι συγκεκριμένοι διαρρήκτες για να κλέψουν τα Mitsubishi Outlander δεν είναι πρωτόγνωρη

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες αυτοκινήτων εξελίσσονται ταχύτατα, με την φαντασία των δημιουργών τους να οργιάζει και να τα μεταμφιέζει ακόμα και σε κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών. Τρεις άνδρες εμπλέκονται στην οργανωμένη κλοπή αυτοκινήτων με σύστημα keyless για την είσοδο και την εκκίνηση του κινητήρα, χρησιμοποιώντας ένα gadget υψηλής τεχνολογίας που ξεγελούσε τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2021, περισσότερα από 30 Mitsubishi Outlander κλάπηκαν από γειτονιές του δυτικού Yorkshire. Η έρευνα που ακολούθησε από αστυνομικούς της Ομάδας Εγκλήματος της Περιφέρειας του Leeds εντόπισε τρεις άνδρες που πραγματοποίησαν τουλάχιστον πέντε κλοπές αυτοκινήτων, συνολικής αξίας άνω των 240.000 ευρώ.

Η τακτική που ακολουθούσαν οι συγκεκριμένοι διαρρήκτες για να κλέψουν τα Mitsubishi Outlander δεν είναι πρωτόγνωρη, είναι όμως ευφάνταστη από άποψη καμουφλάζ. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό gadget αξίας 25.000 ευρώ με την εμφάνιση ενός Nintendo Game Boy, που ξεγελούσε το σύστημα ασφάλειας και επέτρεπε το άνοιγμα των θυρών και την εκκίνηση κινητήρα χωρίς να υπάρχει το αυθεντικό κλειδί κοντά. Το θράσος των διαρρηκτών είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που τραβούσαν και βίντεο με τα επιτεύγματα του “μαγικού” Nintendo Game Boy, επαινώντας τις δυνατότητές του. Για να υποψιάσει του κατόχους Mitsubishi Outlander και να δείξει ότι έχει γνώση της νέας τεχνολογίας, η αστυνομία του δυτικού Yorkshire ανέβασε ένα δικό της βίντεο με τα κατορθώματα των διαρρηκτών από την χρήση της φορητής παιχνιδομηχανής.

Πηγη: Car & Motο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις