Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δικηγόρος Γεωργίας Μπίκα: Τι δρόμο θα πάρει η υπόθεση της 24χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος Γεωργίας Μπίκα: Τι δρόμο θα πάρει η υπόθεση της 24χρονης

Δικηγόρος Γεωργίας Μπίκα: Τι αναφέρει ο Θανάσης Ζιώγας για τον δρόμο που θα πάρει η υπόθεση της 24χρονης.

Ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, Θανάσης Ζιώγας ανέφερε ότι στην ανάκριση δεν αποδείχθηκε βιασμός και εξήγησε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Μιλώντας στην εκπομπή Super Katerina, o Θανάσης Ζιώγας είπε: «Δεν αποδείχθηκε ομαδικός βιασμός στην ανάκριση. Η ανάκριση κλείνει και η υπόθεση πάει στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστεί η ποινή που θα επιβληθεί. Αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει αν ο φάκελος θα πάει στο ακροατήριο ή θα μπει στο αρχείο η υπόθεση».

»Τα αιτήματα για εξέταση τρίχας και περαιτέρω διερεύνησης του DNA απορρίφθηκαν από την ανάκριση. Κατά την άποψή μας θα πάει στο ακροατήριο όχι ως ομαδικός βιασμός αλλά ως βιασμός ενός κατηγορουμένου, από έναν κατηγορούμενο. Η ψυχολογία της Γεωργίας αυτή τη στιγμή είναι αυτή που θα μπορούσε να έχει κάποιος στη θέση της Γεωργίας που το πρόβλημά της συνεχίζεται, δεν επιλύεται. Θα επιλυθεί όταν βγει η οριστική απόφαση. Έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό κατά την άποψή της. Η ψυχολογία δεν είναι η καλύτερη. Ισχυρίζεται ότι υπέστη έναν ομαδικό βιασμό, αυτό αποδεικνύουν τα ευρήματα πάνω στο σώμα της. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Είναι λογικό δηλαδή να μην ταυτίζονται οι απόψεις όλων», είπε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η ανάκριση για τον ομαδικό βιασμό της Γεωργίας Μπίκα

Η 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε πριν από λίγες ημέρες την έρευνά της για την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα. Μεταξύ άλλων κατέθεσε στην ανακρίτρια και ο καθηγητής τοξικολογίας του ΑΠΘ, που ορίστηκε πραγματογνώμονας για την υπόθεση. Κατά πληροφορίες, έδωσε διευκρινήσεις για το περιεχόμενο των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν τόσο στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όσο και στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

Οι συγκεκριμένες εξετάσεις, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, φέρεται πως ήταν αρνητικές σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ ελάχιστη ήταν η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε στα εξετασθέντα δείγματα ούρων. Στην ίδια δικογραφία περιλήφθηκε επίσης έκθεση παρατηρήσεων επί του πορίσματος, την οποία συνέταξε τεχνικός σύμβουλος για λογαριασμό της 24χρονης. Κατά πληροφορίες, από την πλευρά της καταγγέλλουσας δεν υποβλήθηκε αίτημα για διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων στο τριχωτό της κεφαλής. Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση κατηγορείται ένας 27χρονος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις