Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κρεμ μπρουλέ εύκολη: Πανεύκολη συνταγή, με 3 υλικά
PLUS

Κρεμ μπρουλέ εύκολη: Πανεύκολη συνταγή, με 3 υλικά

Κρεμ μπρουλέ εύκολη: Τα έχετε σίγουρα στο σπίτι

Για να βρεις μια καλή crème brûlée πρέπει να πας στη Γαλλία. Ένας TikToker όμως έχει μια μοναδική συνταγή με τρία μόλις συστατικά που πραγματικά θα σε ενθουσιάσει. Σύμφωνα με τον TikToker Άντονι Κούρι, η συνταγή του είναι «έρωτας με την πρώτη μπουκιά». Στις 23 Ιανουαρίου, ο χρήστης του TikTok με έδρα το Μόντρεαλ αποκάλυψε τη μοναδική συνταγή του στον λογαριασμό του συγκεντρώνοντας 14,8 εκατομμύρια προβολές. Όπως δήλωσε ο 24χρονος στο Insider, η ιδέα για τη συνταγή αυτή ξεκίνησε μετά από έναν διαγωνισμό με τον αδερφό του: «Η κρεμ μπρουλέ είναι ένα διάσημο επιδόρπιο που ο κόσμος μερικές φορές φοβάται να φτιάξει. Η δική μου συνταγή όμως είναι τόσο εύκολη, που μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε με τα παιδιά του ως μια διασκεδαστική δραστηριότητα».

Ο Κούρι, ο οποίος είπε ότι παρακολούθησε σχολή μαγειρικής και παλαιότερα είχε μια επιχείρηση προετοιμασίας έτοιμων γευμάτων, μοιράστηκε τη συνταγή του, με σκοπό να απολαύσουν όλο και περισσότεροι αυτό το μοναδικό γλυκό. Και επιπλέον, τα τρία και μοναδικά υλικά που απαιτούνται, υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

strawberry and blackberries
Τι θα χρειαστείτε:

• 1 μεγάλη μεζούρα παγωτό βανίλια, λιωμένο
• 1 κρόκο αυγού
• Μερικές κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη

Παρασκευή:

Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθως βάζετε μια μεγάλη κουταλιά παγωτό βανίλια σε ένα μπολ και περιμένετε να λιώσει. Προσθέτετε έναν κρόκο αυγού στο λιωμένο αυγό και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα δύο συστατικά. Στη συνέχεια, ρίχνετε το μίγμα στο ramekin (μικρό ποrσελάνινο μπολ) προτού το μεταφέρετε σε ένα ταψί με ψηλά τοιχώματα. Ρίχνετε ζεστό νερό στο ταψί μέχρι να φτάσει στα μισά του ύψους του ramekin. Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο για 35 έως 40 λεπτά, και ακολούθως το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ή όταν το μίγμα είναι κρεμώδες αλλά σφιχτό.

Για να δημιουργήσετε ακολούθως το πολυπόθητο τραγανό τοπ, υπάρχουν δύο επιλογές. Εάν έχετε φλόγιστρο, πασπαλίζετε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και την καίτε μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσό χρώμα. Εάν δε διαθέτετε φλόγιστρο, λιώνετε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη με ½ κουταλιά της σούπας νερό σε μια εστία με χαμηλή φωτιά. Καραμελώνετε τη ζάχαρη μέχρι να ροδίσει, την βάζετε πάνω από την κρεμ μπρουλέ και περιμένετε μέχρι να πήξει.

@iamnotachef Reply to @arianaaa_p 3 ingredient Crème Brûlée #dessert #cremebrulee ♬ 水に流して – Édith Piaf

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις