Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / McDonald’s Ρωσία: Η αλυσίδα fast food αποχωρεί από τη Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

McDonald’s Ρωσία: Η αλυσίδα fast food αποχωρεί από τη Ρωσία

McDonald's Ρωσία: Το #BoycottMcDonalds και το #BoycottCocaCola ήταν τάσεις στο Twitter το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα.

Η McDonald’s ανακοίνωσε ότι θα κλείσει προσωρινά όλα τα εστιατόρια και θα σταματήσει όλες τις δραστηριότητες στη Ρωσία. Η αλυσίδα fast-food είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Ρωσία, με περίπου 850 καταστήματα και 62.000 υπαλλήλους. Τις τελευταίες ημέρες τα McDonald’s αντιμετώπιζαν αυξανόμενη κριτική επειδή δεν ακολούθησαν την τακτική άλλων εταιρειών τροφίμων και ποτών να αποχωρήσουν από τη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s, Chris Kempczinski, λέει ότι η σύγκρουση «προκάλεσε ανείπωτα βάσανα σε αθώους ανθρώπους», «ακολουθούμε τον κόσμο στην καταδίκη της επιθετικότητας και της βίας και προσευχόμαστε για ειρήνη».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες τόσο η McDonald’s όσο και η Coca Cola έχουν δεχτεί έντονες επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αποχή σχολιασμού για τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους στη Ρωσία. Το #BoycottMcDonalds και το #BoycottCocaCola ήταν τάσεις στο Twitter το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα.

Unilever: Αναστέλλει εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων στη Ρωσία

Ακολουθώντας το κύμα αποχωρήσεων από τη Ρωσία, η εταιρεία-κολοσσός στα τρόφιμα και τα καταναλωτικά αγαθά, Unilever, ανέστειλε όλες τις εισαγωγές και εξαγωγές των προϊόντων της στη Ρωσία και σταμάτησε κάθε επένδυση. Η εταιρεία, στην ομπρέλα της οποίας ανήκουν δημοφιλή brands, όπως τα Ben & Jerry’s και Dove, θα σταματήσει επίσης όλες τις δαπάνες για διαφήμιση στη Ρωσία. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε: «Θα συνεχίσουμε να προμηθεύουμε καθημερινά βασικά τρόφιμα και προϊόντα υγιεινής που κατασκευάζονται στη Ρωσία στους πολίτες της και θα το εξετάζουμε στενά. Συμφωνούμε με τις εκκλήσεις για τερματισμό αυτού του πολέμου και ελπίζουμε ότι η ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές κράτος δικαίου θα επικρατήσουν».

Αναφορικά με τις δραστηριότητές της στην Ουκρανία, η εταιρεία σημείωσε:

«Οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες στην Ουκρανία έχουν σταματήσει και τώρα είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στη διασφάλιση της ασφάλειας των Ουκρανών υπαλλήλων μας και των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την απομάκρυνσή τους όπου είναι απαραίτητο και της παροχής πρόσθετης οικονομικής υποστήριξης. Επίσης, έχουμε δεσμευτεί να δωρίσουμε βασικά προϊόντα της Unilever αξίας πέντε εκατομμυρίων ευρώ, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις