Ρωσική πρεσβεία Open: Οργή από τους δημοσιογράφους

ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσική πρεσβεία Open: Οργή από τους δημοσιογράφους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ρωσική πρεσβεία Open: Οι ανταποκριτές του Open Μιχάλης Ιγνατίου και Παντελής Βαλασόπουλος αντέδρασαν στην ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας για το κανάλι

06.03.2022 | 22:11

Αντιδράσεις δημοσιογράφων και ανταποκριτών του Open προκάλεσε η ανάρτηση στο Twitter της ρωσικής πρεσβείας, που έκανε λόγο για “κάτι διαφορετικό από ψευδή προπαγάνδα”. Οργισμένος είναι ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, που σε αναρτήσεις του στο Twitter χαρακτηρίζει “άθλια, άνευ προηγουμένου προβοκάτσια” όσα πόσταρε η ρωσική πρεσβεία.

“Αυτό που κάνει η Ρωσική Πρεσβεία είναι μία άθλια, μία άνευ προηγουμένου προβοκάτσια εναντίον όλων μας, όλων των εργαζομένων στο OPEN. Αν τολμά η εν λόγω Πρεσβεία, ας δημοσιεύσει και τα βίντεο που χαρακτηρίζουμε αυτό που στην αλήθεια κάνει η αυταρχική Ρωσία“, αναφέρει στην ανάρτησή του.

Με διαδοχικά tweets, ο κ. Ιγνατίου απάντησε στη διπλωματική αποστολή της Μόσχας στην Αθήνα, σχολιάζοντας πως “Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να επαναφέρει στην τάξη τους “διπλωμάτες” της ρωσικής πρεσβείας. Δεν μπορεί να τους επιτρέπει άλλο να την αμφισβητούν. Δεν μπορεί να επιτρέπει τις αθλιότητες της Πρεσβείας εναντίον μας, επειδή απορρίπτουμε την προπαγάνδα της”.

Ενώ προσθέτει ότι “ο ρωσικός στρατός είναι αυτός που έχει σκοτώσει τους ομογενείς μας. Η Μόσχα πρέπει να απολογηθεί για τις δολοφονίες των ομογενών μας”. Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο για “άθλιες επιθέσεις από τα τρολς της Ρωσικής Πρεσβείας, που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία”, όπως ανέφερε.

Βαλασόπουλος για ρωσική πρεσβεία: Να κοιτάει την δουλειά της και να αφήσει ήσυχα τα ΜΜΕ

Θέση για την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας πήρε και ο ανταποκριτής του Open στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος. Έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook: “Η γνωμη μου για το τουίτ της ρωσικής πρεσβείας. Εγώ θα πρότεινα στη Ρωσική πρεσβεία να κοιτάει την δουλειά της και να αφήσει ήσυχα τα ΜΜΕ. Σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στη Ρωσία, στην Ελλάδα και στο Open είμαστε ελεύθεροι να λέμε την γνώμη μας χωρίς παρεμβάσεις, να μεταφέρουμε όλες τις απόψεις και όλες τις ειδήσεις. Λέμε τον πόλεμο, πόλεμο και την εισβολή, εισβολή Αυτό λέμε και στο Open.

Αντίθετα στη Ρωσία αυτή η άποψη από προχθές τιμωρείται με 15 χρόνια φυλάκιση.Αυτή ειναι η μεγάλη διαφορά και σίγουρα αυτή τη διαφορά την γνωρίζουν στη ρωσική πρεσβεία. Έχουμε ελεύθερα και ανοιχτά MME στην Ελλάδα και σε όποιον αρέσει”.

Η εμπρηστική ανάρτηση της ρωσική πρεσβείας για το Open

Απόσπασμα από κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, της περασμένης Παρασκευής, ανήρτησε στο twitter η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα. Στο απόσπασμα μιλάει ο πτέραρχος ε.α. Αθανάσιος Παπανικολάου, ο οποίος αναφέρει, ότι από πληροφορίες που έχει κυρίως για τη Μαριούπολη, γνωρίζει ότι οι Ρώσοι δεν προβαίνουν σε μαζικούς βομβαρδισμούς διότι σέβονται τους αμάχους. Μάλιστα, μίλησε για φασιστικά τάγματα στην περιοχή εδώ και χρόνια και υποστήριξε ότι η επιχείρηση εκκένωσης “Νόστος 3” της ελληνικής αποστολής στη Μαριούπολη έπρεπε να γίνει σε συνεννόηση με τη ρωσική πλευρά ώστε η αυτοκινητοπομπή να κατευθυνθεί προς τη Ρωσία και όχι προς τη Μολδαβία ή τη Ρουμανία.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανικολάου θεώρησε βεβιασμένη την κίνηση της Ελλάδας να στείλει όπλα στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι “δεν υπάρχει κανένα όφελος. Έπρεπε να τρέξουμε εμείς πρώτοι; Τελευταίοι έπρεπε να τρέξουμε”. “Δείτε το αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό από ψευδή προπαγάνδα για την κατάσταση στην Ουκρανία”, αναφέρει στο tweet η ρωσική πρεσβεία.

Exit mobile version