Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απαγωγείς Γιώργου Κυπαρίσση: Νέα στοιχεία για την υπόθεση
ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγείς Γιώργου Κυπαρίσση: Νέα στοιχεία για την υπόθεση

Απαγωγείς Γιώργου Κυπαρίσση: Οι δράστες τον εντόπισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες έγιναν γνώστες για τον τρόπο που έδρασαν και πως στοχοποίησαν οι απαγωγείς τον Γιώργο Κυπαρρίση. Αρχικά οι δράστες ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν το θύμα. Τον εντόπισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα από τις αναρτήσεις του έκριναν ότι έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Αφού αποφάσισαν ότι αυτός είναι ο στόχος τους, άρχισαν να τον παρακολουθούν και να χαρτογραφούν τα δρομολόγια του. Μάλιστα το σχέδιο τους ήταν από την αρχή να τον απαγάγουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προκειμένου να αιφνιδιάσουν τον επιχειρηματία, οι απαγωγείς εμφανίστηκαν ντυμένοι αστυνομικοί προκειμένου το σκηνικό να είναι πιο ρεαλιστικό. Ο 34χρονος που έχει ομολογήσει ότι ήταν αρχηγός της απαγωγής είναι γνωστός στις αρχές. Είχε αποφυλακιστεί το 2020, αλλά δεν κατάφερε να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα και για αυτό προχώρησε σε αυτή την ενέργεια. Ήταν μέλος σε συμμορία με εκρήξεις ΑΤΜ στη Βόρεια Ελλάδα 2018-19, που είχε και μία κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η βία που ασκήθηκε στον Γιώργο Κυπαρρίση

Ο 41χρονος συνεργός παραδέχτηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, αλλά επέλεξε να μη δώσει απαντήσεις στον ανακριτή. Αντίθετα, το τρίτο πρόσωπο που κατηγορείται, μια γυναίκα 39 ετών, αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της απαγωγής που κράτησε 65 ημέρες, έστειλαν στην οικογένεια 3 βίντεο. Πριν γυριστούν αυτά, ξυλοκοπούσαν τον επιχειρηματία προκειμένου να φαίνεται καταβεβλημένος, ασκώντας με αυτό τον τρόπο ψυχολογική πίεση προς την οικογένεια.

Από την έρευνα προκύπτει ότι ο κ. Κυπαρρίσης κρατήθηκε σε δυο διαφορετικά κρησφύγετα τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα. Οι δράστες ήταν σχολαστικοί, επιμελείς και ιδιαίτερα προσεκτικοί στις λεπτομέρειες. Δυο εβδομάδες μετά την αρπαγή κατέληξαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα για να συνεργαστούν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν λιγότερα από πέντε, ανάμεσα σε αυτούς και ένας από τους συλληφθέντες. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρχε κάποιος από τη συμμορία που να πρόδωσε τους υπόλοιπους. Η σύλληψη έγινε έξω από πολυτελές εστιατόριο, στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις