Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αποκεφάλισε τη φίλη του – Πακιστάν: Σοκ και θρήνος για την 27χρονη Νουρ Μουκαντάμ
ΚΟΣΜΟΣ

Αποκεφάλισε τη φίλη του – Πακιστάν: Σοκ και θρήνος για την 27χρονη Νουρ Μουκαντάμ

Αποκεφάλισε τη φίλη του - Πακιστάν: Ο Ζαχίρ Τζαφέρ, γιος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειας στο Πακιστάν, δολοφόνησε βάναυσα την 27χρονη Νουρ Μουκαντάμ

Γόνος εύπορης Πακιστανικής οικογένειας καταδικάστηκε σε θάνατο για το βιασμό και τον αποκεφαλισμό νεαρής γυναίκας. Ηταν η κόρη ενός διπλωμάτη, η οποία απέρριψε την πρόταση γάμου του. Ο Ζαχίρ Τζαφέρ, γιος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειας στο Πακιστάν, δολοφόνησε βάναυσα την 27χρονη Νουρ Μουκαντάμ, στο σπίτι του στο Ισλαμαμπάντ στις 20 Ιουλίου 2021. Πλάνα από κάμερες ασφαλείας έδειξαν πως η Μουκαντάμ, κόρη ενός πρώην πρεσβευτή, είχε κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να δραπετεύσει από την τεράστια έπαυλη, αλλά την εμπόδισαν δύο μέλη του προσωπικού του Τζαφέρ. Το βίντεο, που έκανε το γύρο του διαδικτύου, δείχνει την Μουκάνταμ να προσπαθεί να φύγει από το συγκρότημα μέσω μιας μεγάλης πύλης, αλλά την σταματά το προσωπικό. Στη συνέχεια, τα πλάνα δείχνουν να την σέρνει ένας άνδρας από το χέρι -ενώ εκείνη είναι πεσμένη στο πάτωμα- μέσα από μια πόρτα και πίσω στην έπαυλη.

https://twitter.com/Qasim_3032/status/1497126538705264649

Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, ο 30χρονος Πακιστανός με αμερικανική υπηκοότητα, τη βασάνισε με μια σιδερογροθιά, τη βίασε και χρησιμοποίησε ένα «κοφτερό όπλο» για να την αποκεφαλίσει. «Ο κατηγορούμενος καταδικάζεται σε θάνατο» δήλωσε ο δικαστής Άτα Ραμπάνι στο περιφερειακό δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ. Οι γονείς του Τζαφέρ, Ζακί και Ασμάτ, κρίθηκαν αθώοι για απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος. Τα δύο μέλη του προσωπικού που προσπάθησαν να την εμποδίσουν να δραπετεύσει, καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκιση για συνέργεια σε φόνο. «Είμαι χαρούμενος που αποδόθηκε δικαιοσύνη» είπε ο Σουακάτ Μουκαντάμ, ο πατέρας της Νουρ ενώ δεσμεύτηκε να αμφισβητήσει την αθώωση των γονιών του Τζαφέρ.

Πακιστάν: Αντιδράσεις από οργανώσεις για δικαιώματα γυναικών

Η υπόθεση προκάλεσε μια εκρηκτική αντίδραση από τους αγωνιστές για τα δικαιώματα των γυναικών. Η σοκαριστική φύση της δολοφονίας, στην οποία εμπλέκονται άτομα από την προνομιούχα ελίτ της πακιστανικής κοινωνίας, οδήγησε σε πιέσεις για την ταχεία ολοκλήρωση της δίκης σε μια χώρα όπου το δικαστικό σύστημα είναι υποτονικό και οι υποθέσεις τυπικά διαρκούν χρόνια. Σύμφωνα με την Asma Jahangir του Legal Aid Cell, μια ομάδα που παρέχει νομική βοήθεια σε ευάλωτες γυναίκες, το ποσοστό καταδίκης για περιπτώσεις βίας εναντίον τους είναι χαμηλότερο από το 3%. Οι στόχοι σεξουαλικής και ενδοοικογενειακής κακοποίησης συχνά φοβούνται πολύ να μιλήσουν και οι ποινικές καταγγελίες συχνά δεν διερευνώνται σοβαρά. «Οι καταδίκες ήταν πολύ χαμηλές για τα θύματα… καθιστώντας τη σημερινή ετυμηγορία ενοχής ακόμη πιο σημαντική», δήλωσε ο Ρίμελ Μοχιντίν, αγωνιστής της Διεθνούς Αμνηστίας στη Νότια Ασία.

Η δικαστική ετυμηγορία υπαγορεύει τον Τζαφέρ να «κρεμαστεί από το λαιμό μέχρι να πεθάνει» ωστόσο καταδικάστηκε επίσης σε 25 χρόνια φυλάκιση για απαγωγή και βιασμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις