Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σπίτι Ζελένσκι -πόλεμος στην Ουκρανία: Θραύσμα πυραύλου στην αυλή του
ΚΟΣΜΟΣ

Σπίτι Ζελένσκι -πόλεμος στην Ουκρανία: Θραύσμα πυραύλου στην αυλή του

Σπίτι Ζελένσκι -πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν στα περίχωρα

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από ρωσικό αεροπορικό πλήγμα σε μια κατοικημένη περιοχή στα περίχωρα του Κιέβου, ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, χτυπήθηκε το χωριό Μαρχαλίφκα, που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από τα νοτιοδυτικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας. Έως και δώδεκα εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου το πρωί της Παρασκευής και οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν, ως προφανές σημάδι ότι οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα έχουν ενταθεί. Σύμφωνα με το Reuters, ενώ ήχησαν οι σειρήνες, ορισμένοι κάτοικοι παρέμειναν στις ουρές έξω από τα φαρμακεία και τα καταστήματα ενώ άλλοι έκαναν βόλτα σε ένα πάρκο.

Μάρτυρες δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν αμέσως από που προέρχονται οι εκρήξεις, ωστόσο ήταν πολύ συχνές σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και μερικές ήταν πιο δυνατές. Μάλιστα, ένα θραύσμα πυραύλου, πιθανότατα από ρωσικό πύραυλο, έπεσε στην αυλή της κρατικής εξοχικής κατοικίας του Ζελένσκι κοντά στο Κίεβο. “Δεν με πέτυχαν”, αστειεύτηκε ο Πρόεδρος Ζελένσκι σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Sergii Nykyforov, ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφίες.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τα περίχωρα

Αν και δεν έχει εξαπολυθεί κύρια επίθεση στο Κίεβο, η πρωτεύουσα της Ουκρανίας έχει βομβαρδιστεί και οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σφοδρή δύναμη πυρός για να προσπαθήσουν να σπάσουν την αντίσταση στην κοντινή πόλη Borodyanka. Πλάνα από drone από την πόλη στα βορειοδυτικά του Κιέβου την Πέμπτη επιβεβαίωσαν τα ισοπεδωμένα σπίτια και καμένα αυτοκίνητα. Στη γειτονιά Borshchahivka του Κιέβου, περίπου 18 χλμ δυτικά του κέντρου, τα χαλύβδινα υπολείμματα ενός πυραύλου, τον οποίο η ουκρανική αεράμυνα προφανώς κατέρριψε, βρίσκονταν στο κέντρο μιας λεωφόρου μερικά μέτρα από έναν σταθμό λεωφορείων.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα προς τη σχετική ασφάλεια της δυτικής Ουκρανίας και των γειτονικών χωρών. Πολλοί μένουν και την Παρασκευή το μήνυμα ορισμένων ανθρώπων για τον ρωσικό στρατό ήταν ένα μήνυμα περιφρόνησης. Στο κέντρο του Κιέβου, οι δρόμοι απέχουν πολύ από την προπολεμική ζωντάνια τους. Αλλά οι κάτοικοι συνεχίζουν και οι στρατιώτες παραμένουν στα σημεία ελέγχου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις