Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σωστό κρέμασμα ρούχων: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος
PLUS

Σωστό κρέμασμα ρούχων: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος

Σωστό κρέμασμα ρούχων: Υπάρχουν ρούχα που μπορείς να κρεμάσεις κι άλλα που πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε να τα βάλεις στην κρεμάστρα.

O τρόπος με τον οποίο κρεμάμε ή αποθηκεύουμε τα ρούχα μας, δεν αλλάζει μόνο την εικόνα της ντουλάπας αλλά ενισχύει και την μέγιστη αντοχή των ρούχων. Υπάρχουν ρούχα που μπορείς να κρεμάσεις κι άλλα που πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε να τα βάλεις στην κρεμάστρα. Το βασικό σημείο που πρέπει να θυμάσαι είναι πως η ποιότητα της κρεμάστρας είναι πολύ σημαντική.

Μια λεπτή κρεμάστρα από ένα υλικό που δεν αντέχει, είτε είναι πλαστική, μεταλλική ή ξύλινη, δεν θα αντέξει το βάρος ενός παλτό για παράδειγμα ενώ αν είναι φθαρμένη μπορεί να χαλάσει το ρούχο που θα κρεμάσεις.

Ρούχα προπόνησης και μαγιό

Αρχικά θυμήσου πως τα μαγιό και τα ρούχα προπόνησης πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά και να μην τα αποθηκεύσεις μετά από προπόνηση γιατί μπορεί να δώσουν δυσάρεστες οσμές στην ντουλάπα. Ένα συρτάρι είναι ιδανικό για τα υφάσματα αυτά με τα οποία είναι φτιαγμένα τα συγκεκριμένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου και απόφυγε να τα κλείνεις σε πλαστικές σακούλες ενώ μην τα κρεμάς μιας και είναι πιθανό να ξεχειλώσουν. Τα εσώρουχα και οι κάλτσες χρειάζονται το δικό τους συρτάρι, ιδανικά με χωρίσματα για να μην χάσεις ποτέ κανένα.

Τα φορέματα με κουμπιά μπορείς να τα αντιμετωπίσεις ως πουκάμισα και να τα κρεμάσεις στην κρεμάστρα, κλεισμένα μέχρι και το δεύτερο κουμπί πριν το τέλος, για να μην χαλάσει το κολάρο του γιακά. Ιδανικές για τα πουκάμισα και τα φορέματα με κουμπιά, είναι οι ξύλινες κρεμάστρες. Οι βαμβακερές μπλούζες πάντως, πρέπει να διπλωθούν σωστά και να τοποθετηθούν σε ράφια ενώ αν μια μπλούζα είναι από ευαίσθητο ύφασμα, μπορείς να την κρεμάσεις για να μην κάνει μόνιμες ζάρες.

Σακάκια και παλτό

Τα μπλουζάκια χρειάζονται τοποθέτηση σε συρτάρι, το ένα πάνω στο άλλο, εκτός κι αν έχεις χώρο για να βάλεις τα t-shirts σε κρεμάστρα. Το μόνο που χρειάζεται να θυμάσαι είναι να βάζεις τα διπλωμένα t-shirts που έχουν στάμπα, με την πλευρά της στάμπας προς τα πάνω. Τα πουλόβερ, πρέπει να μένουν μακριά από τις κρεμάστρες για να μην χάσουν το σχήμα τους και κάνουν κόμπους.

Από την άλλη, τα σακάκια και τα παλτό πρέπει πάντα να μπαίνουν σε κρεμάστρα, ανθεκτική και δυνατή για να αντέξει το βάρος τους και να μην λυγίσει. Θυμήσου, να αδειάζεις τις τσέπες από βαριά αντικείμενα ή αντικείμενα τέτοια που μπορούν να φέρουν οσμές στο παλτό. Μια ειδική θήκη ταξιδίου για τα παλτό που δεν φοράς καθημερινά, θα ήταν ιδανική. Αυτό που είναι εξίσου σημαντικό, είναι να μπορούν τα ρούχα που κρεμάς, να έχουν μια επιθυμητή απόσταση μεταξύ τους για να αναπνέουν σωστά τα υφάσματα.

Όσο για τα παντελόνια, αν δεν έχεις χώρο στην κρεμάστρα, δίπλωσέ τα στη μέση και τοποθέτησέ τα σε ένα συρτάρι μόνο για παντελόνια.
Αν έχεις χώρο στην ντουλάπα, αξιοποίησε τις κρεμάστρες με την έξτρα μπάρα. Οι φούστες και τα φορέματα από ντελικάτα υφάσματα, χρειάζονται χώρο και μια ποιοτική κρεμάστρα. Βάλε τις φούστες αφού τις γυρίσεις από τη μέσα μεριά προς τα έξω ενώ τα φορέματα με στολίδια, αξίζει να μπουν σε ξεχωριστά κουτιά, διπλωμένα προσεκτικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις