Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βύθιση πλοίου – Ουκρανία: Στο νοσοκομείο οι διασωθέντες ναυτικοί
ΚΟΣΜΟΣ

Βύθιση πλοίου – Ουκρανία: Στο νοσοκομείο οι διασωθέντες ναυτικοί

Βύθιση πλοίου - Ουκρανία: Η έκρηξη του εσθονικού πλοίου οφείλεται πιθανότατα σε χτύπημα από νάρκη.

Στη διάσωση έξι ναυτικών από εσθονικό φορτηγό πλοίο που βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές της Ουκρανίας. Όπως έγινε γνωστό από έναν Ουκρανό αξιωματούχο, η Υπηρεσία Διάσωσης της χώρας περισυνέλλεξε έξι ναυτικούς από το εσθονικό φορτηγό πλοίο «Helt», το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Οδησσού σήμερα (3/3), έπειτα από έκρηξη. Ο Βίκτορ Βίσνιοφ, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ουκρανικού Λιμενικού, είπε ότι τα έξι μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σε ένα νοσοκομείο στην κοντινή πόλη Τσερνομόρσκ επειδή παρέμειναν για πολλές ώρες στην παγωμένη θάλασσα. Δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για την κατάστασή τους.

Υπενθυμίζεται ότι, το εσθονικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο «Helt» βυθίστηκε πριν από κάποιες ώρες στα ανοικτά του λιμανιού της Οδησσού, μετά από έκρηξη, όπως ανακοίνωσε η εταιρία διαχείρισης του σκάφους. Δύο μέλη του πληρώματος βρίσκονται σε σωσίβια λέμβο στη θάλασσα ενώ τέσσερα άλλα δεν έχουν εντοπιστεί, δήλωσε στο Reuters ο Ίγκορ Ίλβες, γενικός διευθυντής της εταιρίας διαχείρισης Vista Shipping Agency, με έδρα το Ταλίν.

Το πλοίο έπλεε υπό σημαία Παναμά

«Το σκάφος τελικά βυθίστηκε», είπε ο Ίλβες. «Δύο από τα μέλη του πληρώματος είναι σε λέμβο στη θάλασσα και τέσσερα άλλα αγνοούνται. Δεν γνωρίζω πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή». Ο ίδιος είπε ότι το σκάφος ίσως χτυπήθηκε από νάρκη.

Το πλοίο Helt ναυπηγήθηκε πριν από 37 χρόνια και έπλεε υπό σημαία Παναμά, όπως πολλά εμπορικά πλοία που επιθυμούν να αποφύγουν τους αυστηρούς θαλάσσιους κανονισμούς των χωρών τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις