Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητέρα Πάτρα – Facebook: Η ανάρτηση για την παιδοκτονία
ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα Πάτρα – Facebook: Η ανάρτηση για την παιδοκτονία

Μητέρα Πάτρα - Facebook: Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πάρει θέση μέσω facebook σε μια παιδοκτονία που είχε συμβεί στην Πάτρα το φθινόπωρο του 2020.

Ανοίγει σήμερα ο πρώτος κύκλος των καταθέσεων γιατρών και νοσηλευτών που αναμένεται να ρίξουν φως στην πρωτοφανή υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, μέσα σε διάστημα τριών ετών. Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» επαναφέρει στο προσκήνιο ένα συμβάν που είχε συμβεί στην Πάτρα το φθινόπωρο του 2020 και για το οποίο η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, είχε πάρει θέση μέσω facebook. Συγκεκριμένα, η δικαιοσύνη τότε είχε τιμωρήσει γυναίκα για παιδοκτονία, όχι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, όπως αρχικά ήταν η κατηγορία που είχε αντιμετωπίσει.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία της επέβαλε ποινή καθείρξεως 8 ετών με αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την έφεση. Έτσι, στις 8 Δεκεμβρίου 2020 διατάχθηκε η αποφυλάκισή της. Η νεαρή κοπέλα είχε τότε απολογηθεί με λυγμούς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου και, όπως είπε, δεν έχει συνειδητοποιήσει πως το σπλάχνο της δεν είναι στη ζωή. Όταν λοιπόν η νεαρή γυναίκα είχε αποφυλακιστεί, η Ρούλα Πισπιρίγκου απόρησε, μέσω του facebook πώς δεν είχε αυτοκτονήσει από τις τύψεις της. Προέβλεπε δε, ότι αυτή η «κυρία» θα κάνει από δω και πέρα «ζωάρα με καφεδάκια και ποτάκια», ενώ «έχει χαθεί μία ψυχούλα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις