Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ρωσικές ομάδες: «Εμπλοκή» λόγω Ουκρανίας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρωσικές ομάδες: «Εμπλοκή» λόγω Ουκρανίας

Ρωσικές ομάδες: Ζήτησαν από την EuroLeague την αναβολή των παιχνιδιών τους για τον επόμενο μήνα εξαιτίας όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Οι εξελίξεις «τρέχουν» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και την EuroLeague όσο συνεχίζεται ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία. Η διοργανώτρια Αρχή βρίσκεται σε δύσκολη θέση, οι ρωσικές ομάδες είναι με την πλάτη στον τοίχο και υπό διάλυση, μιας και οι περισσότεροι ξένοι παίκτες τους έχουν ήδη αποχωρήσει, και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνικς Καζάν ψάχνουν τρόπο να μην καταστραφούν. Η EuroLeague από την πλευρά της εξετάζει όλα τα δεδομένα, ακόμη και την αποβολή των τριών ομάδων, όμως οι ρωσικοί σύλλογοι φέρονται να έστειλαν κοινό αίτημα στην EuroLeague ζητώντας την αναβολή των αγώνων τους για τον επόμενο μήνα.

 

Οι τρεις ομάδες δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να κρατήσουν τους παίκτες τους, έχουν ξεμείνει από επιλογές και από προπονητικά σταφ, αφού και οι τεχνικοί φεύγουν από τη Ρωσία, γι’ αυτό και απηύθυναν επίσημη έκκληση στη διοργανώτρια Αρχή για αναβολή των αναμετρήσεων τους για ένα μήνα. ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνικς πιστεύουν πως δεν είναι σωστό να χάσουν έτσι απλά τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς και επιθυμούν να μείνουν για λίγο εκτός, ώστε να δουν τι θα συμβεί με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει η Ρωσία. Η EuroLeague βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ κρίσιμη απόφαση, αφού αν υπάρχει επίσημο αίτημα για αναβολή ενός μήνα ξεμένει από ημερομηνίες. Η απόφαση της διοργανώτριας Αρχής δεν αποκλείεται να φέρει ραγδαίες εξελίξεις, ακόμη και αποβολή των τριών ομάδων, μιας και δε βγαίνει το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις