Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

10

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / FIFA – Ρωσία: Απαγορεύει τη σημαία και τον ύμνο της σε όλες τις διοργανώσεις
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

FIFA – Ρωσία: Απαγορεύει τη σημαία και τον ύμνο της σε όλες τις διοργανώσεις

FIFA - Ρωσία: Σε περίπου ένα μήνα, η Ρωσία επρόκειτο να υποδεχθεί την Πολωνία στα μπαράζ

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία ανακοίνωση η FIFA.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να μην… τιναχτούν στον αέρα τα πλέι-οφ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, η FIFA ανακοίνωσε ότι υποχρεώνει τη εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας να αγωνίζεται σε ουδέτερο έδαφος και με ουδέτερη σημαία, λόγω της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Παράλληλα, η διεθνής συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η ανάρτηση της ρωσικής σημαίας και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ επιφυλάσσεται «για περαιτέρω κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας πιθανής αποβολής από τις διοργανώσεις», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε περίπου ένα μήνα, η Ρωσία επρόκειτο να υποδεχθεί την Πολωνία στα μπαράζ για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ και, σε περίπτωση νίκης, στη συνέχεια θα φιλοξενούσε το νικητή του αγώνα μεταξύ της Σουηδίας και της Τσεχίας.

Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των τριών αυτών χωρών έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι εθνικές ομάδες τους δεν πρόκειται να τεθούν αντιμέτωπες με τη Ρωσία, ούτε στο έδαφός της, ούτε σε ουδέτερο γήπεδο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις