Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καμμένος Ρωσία: Το like στην ανακοίνωση της πρεσβείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος Ρωσία: Το like στην ανακοίνωση της πρεσβείας

Καμμένος Ρωσία: Αυτή η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας έγινε μετά την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ ότι για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία ευθύνονταν Ουκρανοί

Συμφώνησε με ένα «like» o Πάνος Καμμένος στην ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία ζήτησε από την Ελλάδα «να συνέλθει» και να μην επικρίνει την Ρωσία. Την Κυριακή, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, κατηγόρησε τους Έλληνες για αντιρωσική προπαγάνδα στον πόλεμο της Ουκρανίας και αναφέρθηκε στα θύματα του Ντονμπάς, ενώ ζήτησε από τη χώρα μας «να συνέλθει»!

Αυτή η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας έγινε μετά την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ ότι για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία ευθύνονταν Ουκρανοί εθνικιστές από το Τάγμα Αζόφ οι οποίοι υποτίθεται ότι χτύπησαν με εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων Grad κατοικημένες περιοχές του χωριού Σαρτανά και το σχολείο στη Μαριούπολη. Το σενάριο αυτό διαψεύστηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο απέδωσε τους θανάτους των Ελλήνων ομογενών στην ρωσική επίθεση και μάλιστα κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στην Αθήνα για εξηγήσεις, ενώ εξέδωσε ρηματική διακοίνωση.

Τι έγραψε η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα

«Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα.

Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!»

Κατρούγκαλος: Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν θα έστελνε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, αμφισβήτησε την στάση της Ελλάδας έναντι της Ρωσίας και δήλωσε ότι αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα έστελνε στην Ουκρανία στρατιωτικό υλικό, αλλά πολύ περισσότερο ανθρωπιστικό υλικό», μιλώντας στο Mega. Και συνέχισε, χωρίς να καταδικάσει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά, αντίθετα, βρίσκοντας δικαιολογίες για αυτήν:

Η Ελλάδα, είπε, θα πρέπει να λειτουργήσει ως «γέφυρα», ώστε να μην υπάρξει μια πόλωση μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. «Πρέπει να επισημάνουμε την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντάξει τη Ρωσία σε ένα σύστημα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, κάτι που ήταν δυνατό την πρώτη δεκαετία αυτού του αιώνα», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο βουλευτής ανέφερε πως η Ευρώπη υποτίμησε τη Ρωσία και από πλευράς στρατηγικού κινδύνου, αλλά και τη δυνατότητά της να ενταχθεί σαν εταίρος σε ένα σύστημα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής. Οι δηλώσεις Κατρούγκαλου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την παγκόσμια κοινότητα, η οποία σπεύδει να εξοπλίσει και να στηρίξει την πληττόμενη από ρωσική εισβολή Ουκρανία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις