Ληστεία με αεροβόλο: Ο δράστης «χτύπησε» σε ΑΤΜ στην Φιλιππιάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία με αεροβόλο: Ο δράστης «χτύπησε» σε ΑΤΜ στην Φιλιππιάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστεία με αεροβόλο: Το σκηνικό τρόμου ξετυλίχθηκε στην Φιλιππιάδα της Πρέβεζας και ο ηλικιωμένος τηλεφώνησε αμέσως στην Αστυνομία.

26.02.2022 | 19:34

Είδε, γεμάτος χαρά ο ηλικιωμένος, το Αυτόματο Μηχάνημα Αναλήψεων, να βγάζει 200 ευρώ, όσα είχε ζητήσει για τις δικές του ανάγκες και των εγγονών του. Την ώρα, όμως, που τα πήρε στο χέρι, πάγωσε. Αντελήφθη, ότι ένας ένοπλος, τον σημάδευε με το όπλο του. Πριν προλάβει να κάνει δεύτερη σκέψη, ο δράστης, απειλώντας τον πάντα, άρπαξε τα χρήματα και το έβαλε στα πόδια.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Το σκηνικό τρόμου ξετυλίχθηκε στην Φιλιππιάδα της Πρέβεζας και ο ηλικιωμένος, ενώ ο ληστής χανόταν στους γύρω δρόμους, τηλεφώνησε στην Αστυνομία. Αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας Πρέβεζας, ανέλαβαν τον εντοπισμό του ληστή, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι παρόμοια ενέργεια μπορεί να επαναλαμβανόταν με άλλο θύμα στα Α.Τ.Μ της πόλης. Εν τέλει, έφθασαν στην εξιχνίαση της ληστείας και ως δράστης  ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Με αεροβόλο πιστόλι

«Πιο αναλυτικά», σημειώνει η Αστυνομία «όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος προσέγγισε ηλικιωμένο την ώρα που πραγματοποιούσε ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ και με την απειλή αεροβόλου πιστολιού τού αφαίρεσε χρηματικό ποσό 200 ευρώ. Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Άρτας, δυνάμει του οποίου συνελήφθη από αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας  και  οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Τις ίδιες ώρες εξιχνιαζόταν,  ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας Δράμας, άλλη ληστεία σε βάρος ημεδαπού από δύο δράστες, που είχε διαπραχθεί  στις 12 Φεβρουαρίου, σε κατάστημα ιδιοκτησίας του, στη Δράμα. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο ημεδαπών δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μετρητά και καπνά

«Αναλυτικότερα», σημειώνει κι εδώ η Αστυνομία «οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας γάντια, εισήλθαν σε κατάστημα, όπου βρισκόταν ο ιδιοκτήτης και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα καπνικά προϊόντα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν σε οικοδομή, όπου διαμένει ο ένας δράστης μέρος από τα αφαιρεθέντα καπνικά προϊόντα τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στον δικαιούχο τους. Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα  αεροβόλο όπλο, ένα  μαχαίρι και δύο κουκούλες full face. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

Exit mobile version