Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κούλογλου για Ρωσία: Νέο “χτύπημα” μετα τον Αρβανίτη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου για Ρωσία: Νέο “χτύπημα” μετα τον Αρβανίτη

Κούλογλου για Ρωσία: Και ο Κούλογλου δικαιολογεί τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Ήθελαν να βάλουν στρατεύματα δίπλα στα σύνορά της

Μετά τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη που πήρε ίσες αποστάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και δεν καταδίκασε τη ρωσική εισβολή, και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου δικαιολόγησε την επίθεση της Ρωσίας. Πράγματι, την ώρα που η διεθνής κοινότητα βρίσκεται σε σοκ, μετά την εισβολή της Ρωσίας σε ουκρανικό έδαφος, και οι διεθνείς θεσμοί επιβάλουν αυστηρότατες κυρώσεις στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης έκανε λόγο για «δύο ιμπεριαλισμούς». «Το ΝΑΤΟ είχε συσταθεί για να αντιμετωπίσει την σοβιετική απειλή», είπε, από την πλευρά του, ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας.

«Χωρίς αυτή, έπρεπε να διαλυθεί, αλλά υπήρχαν τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Στην αρχή, μάλιστα, ο Πούτιν είχε ζητήσει ακόμη και την είσοδο της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που δεν έγινε. Η Ρωσία έγινε εχθρός. Το ΝΑΤΟ άρχισε έπειτα να επεκτείνεται προς ανατολάς και τώρα ήθελαν να βάλουν στρατεύματα δίπλα στα σύνορα της Ρωσίας. Δεν μπορούσε να το δεχθεί αυτό ο Πούτιν».

Έντονη αντίδραση ΝΔ
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης αντέδρασε μέσω twitter:

«Χθες ο κ. Αρβανίτης καλούσε σε ίσες αποστάσεις. Σήμερα ο κ. Κούλογλου δικαιολογεί τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα για κυρώσεις στη Ρωσία», έγραψε ο κ. Γαϊτάνης. Ο κ. Κούλογλου, αφού δικαιολόγησε τη ρωσική εισβολή με τη φράση «δεν μπορούσε να το δεχθεί αυτό ο Πούτιν», έκανε μια ιστορική αναδρομή για να δικαιολογήσει ακόμα περισσότερο τον πρόεδρο της Ρωσίας. «Με τον βομβαρδισμό της Σερβίας το 1999 και την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου είχαμε βίαιη αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη. Όταν τα κάνεις αυτά, θα ακολουθήσουν το παράδειγμα και άλλοι, όπως συμβαίνει τώρα με τη Ρωσία και την Ουκρανία, την Κριμαία ή τη Γεωργία στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Κούλογλου.

«Θα την πληρώσουμε όλοι. Η ΕΕ θα επηρεαστεί σημαντικά στις τιμές της ενέργειας. Δεν έχουμε αρκετά αποθέματα, άρα θα αυξηθεί η τιμή. Αν ο χειμώνας κυλήσει ήπια, όπως μέχρι τώρα, ίσως αποφευχθεί μεγάλη πανευρωπαϊκή κρίση, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα». «Οι ΗΠΑ δεν ήθελαν να λειτουργήσει ο Nord Stream 2, που ενώνει την Ρωσία με τη Γερμανία. Οι ΗΠΑ θέλουν επίσης να πουλήσουν το δικό τους φυσικό αέριο που φέρνουν με πλοία στην ΕΕ. Όμως τα σχέδια των ΗΠΑ δεν μας συμφέρουν και η τάση των Βρυξελλών να ακολουθούν την Ουάσιγκτον αποδεικνύεται καταστροφική», πρόσθεσε ο κ. Κούλογλου, επιρρίπτοντας όλες τις γεωπολιτικές ευθύνες στη Δύση και καμία στη Ρωσία.

Και επιθέσεις σε Δύση και δυτικά ΜΜΕ

Ας σημειωθεί ότι σε πρόσφατο άρθρο του, με τίτλο «Ουκρανία: Ο πόλεμος των σούπα μούπες», ο κ. Κούλογλου, αφού εξηγούσε ότι «ο Πούτιν φαίνεται να υπερέχει στο παιχνίδι», γελοιοποιούσε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν που επέμενε ότι οι Ρώσοι θα εισβάλλουν στην Ουκρανία. «Μόνο την ώρα της εισβολής δεν είχε προσδιορίσει, πράγμα που ανέλαβαν να κάνουν τα tabloid. Το κοκτέιλ κίτρινος τύπος+ σφουγγοκωλάριοι των ΗΠΑ είναι μεθυστικό και έτσι οι βρετανικές Daily Mirror και Mail έγραψαν ότι η εισβολή θα ξεκινούσε.. Τετάρτη τα χαράματα. Τον πρωτοφανή εξευτελισμό της αγγλοσαξωνικής, πιστής στην πολεμική σημαία, δημοσιογραφίας δεν απέφυγαν όμως και σοβαρότερα ΜΜΕ.

Έτσι την Τετάρτη το πρωί, το πρακτορείο Reuters έστησε ζωντανή μετάδοση από τη Μαϊντάν, την κεντρική πλατεία του Κιέβου, για να παρουσιάσει την εισβολή live, παραχωρώντας συναδελφικά στο CNN τις εικόνες: δεν έδειξαν παρά την κυκλοφοριακή συμφόρηση της πρωτεύουσας, με ήχο από κορναρίσματα», έγραφε, κοροϊδεύοντας τις διεθνείς προβλέψεις για τη ρωσική εισβολή, και συλλήβδην τα δυτικά ΜΜΕ, αν και οι δυτικές προβλέψεις επαληθεύτηκαν επακριβώς!

Και συνέχιζε: «Αλλο που δεν ήθελαν οι Ρώσοι για να επιτεθούν, αλλά και να κάνουν πλάκα με τον δυτικό τύπο. «Πρόκειται για ιστορική ήττα της δυτικής πολεμικής προπαγάνδας. Εξευτελίστηκαν και καταστράφηκαν χωρίς ούτε να πέσει μια πιστολιά», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών, προσθέτοντας ειρωνικά: «Παρακαλώ τα μέσα παραπληροφόρησης των ΗΠΑ και της Βρετανίας- το πρακτορείο Bloomberg, τους New York Times, την εφημερίδα Sun κλπ –να ανακοινώσουν το πρόγραμμα των εισβολών μας για την επόμενη χρονιά. Θέλω να προγραμματίσω τις διακοπές μου». Ανάλογο «γλέντι» διοργάνωσε και η ρωσική κρατική τηλεόραση…».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις