Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σπυρωτό ρύζι – συνταγή: Το μυστικό για να είναι πάντα αφράτο
PLUS

Σπυρωτό ρύζι – συνταγή: Το μυστικό για να είναι πάντα αφράτο

Σπυρωτό ρύζι - συνταγή: Μπορεί να φαίνεται εύκολο σαν υλικό για μαγείρεμα, κρύβει όμως πολλές «παγίδες».

Το ρύζι μπορεί να φαίνεται εύκολο σαν υλικό για μαγείρεμα, κρύβει όμως πολλές «παγίδες», καθώς κάθε φορά μπορεί να σου «βγαίνει» και διαφορετικό. Το να μαθαίνεις να μαγειρεύεις σωστά το ρύζι είναι σαν να μαθαίνεις να κάνεις ποδήλατο.Όταν πετύχεις τη στιγμή που θα είναι αφράτο και σπυρωτό, έχεις βρει τη μαγική συνταγή. Από εκεί και πέρα όσες φορές και αν επαναλάβεις την παρασκευή σίγουρα δεν θα κάνεις ποτέ λάθος.

Το καστανό ή λευκό ρύζι είναι βασικό συνοδευτικό σε αμέτρητα πιάτα, οπότε το να γνωρίζεις πώς να το βράσεις μόνη σου είναι μια πολύ σημαντική δεξιότητα. Πολλές συνταγές που περιλαμβάνουν λευκό και καστανό ρύζι κάνουν το μαγείρεμα να φαίνεται τόσο απλό, αλλά δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα. Για να κατακτήσεις αυτό το κατόρθωμα της μαγειρικής μια για πάντα και να βεβαιωθείς ότι η αναλογία νερού προς ρύζι είναι πάντα σωστή, ακολούθησε αυτή την εύκολη συνταγή που μπορείς να υιοθετήσεις και ν’ αγαπήσεις.

Τι θα χρειαστείς

Μια κούπα, κατσαρόλα με καπάκι, αλάτι, ρύζι, ξύλινη κουτάλα, πιρούνι. Βράζουμε νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Αφού ξεπλύνουμε το ρύζι, ρίχνουμε φρέσκο ​​νερό (για κάθε φλιτζάνι ρύζι, χρησιμοποίησε 1 1/2  φλιτζάνι νερό) σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ένα σφιχτό καπάκι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε το  ρύζι στο βραστό νερό. Ανακατεύουμε μία φορά ή ίσα ίσα να χωρίσουμε το ρύζι .Χρησιμοποιούμε μια ξύλινη κουτάλα αλλά να μην ανακατεύεις υπερβολικά γιατί αυτό μπορεί να κάνει το ρύζι να κολλήσει.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε. Βεβαιώσου ότι το καπάκι εφαρμόζει καλά στην κατσαρόλα. Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το ρύζι να σιγοβράσει για περίπου 18 λεπτά. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να αχνίσει στην κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά. Αφράτεψε το ρύζι με ένα πιρούνι λίγο πριν το σερβίρεις για να χωριστούν οι κόκκοι. Συμβουλή: Μην ξεσκεπάζεις την κατσαρόλα και μην ανακατεύεις το ρύζι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Εάν είναι έτοιμο, βάλε μια  διπλωμένη πετσέτα πάνω από την κατσαρόλα, ξαναβάλε το καπάκι και άφησε το ρύζι στην άκρη. Η πετσέτα θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία συμβάλλοντας στην αποφυγή του παραψημένου ρυζιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις