Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Ακόμη περιμένει τηλεφώνημα από τον Νίκο Ανδρουλάκη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που όπως είπε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη «μετά την εκλογή, όπως είχα την υποχρέωση, αλλά και τη διάθεση, τού έστειλα τα θερμά μου συγχαρητήρια και την ευχή μου να επικοινωνήσει με την ιστορία. Φαντάζομαι κάποια στιγμή θα μου απαντήσει, κάποια στιγμή θα θελήσει να ακούσει πώς σκέφτομαι, αν και φαντάζομαι ότι διαβάζει αυτά που γράφω και ακούει αυτά που λέω». Κατά την άποψή μας, το τηλεφώνημα αυτό πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα, γιατί ο κ. Βενιζέλος είναι συνδεδεμένος με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Τις δράσεις του ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες ημέρες παρουσίασε η Χαριλάου Τρικούπη, που δημοσίευσε φωτογραφίες από 20 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, όπου στελέχη του κόμματος βγήκαν στους δρόμους και τις αγορές και μίλησαν με τους επαγγελματίες και τους πολίτες για την ακρίβεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σωστές οι δράσεις αυτού του είδους, γιατί οι πολίτες θέλουν τους πολιτικούς δίπλα τους και όχι μόνο στην Βουλή και στις τηλεοράσεις.

 

Χίλια μπράβο

Πολλά μπράβο αξίζουν στο υπουργείο Εσωτερικών και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την άμεση ανταπόκριση στις καταγγελίες για τα κυνοκομεία του δήμου Σπάρτης, όπου τα αδέσποτα ζωάκια ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες. Συνελήφθη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Επιτέλους κάτι δείχνει ότι κινείται στην σωστή κατεύθυνση σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα της περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

 

Το δείπνο του υπουργού

Βρήκε λίγο χρόνο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και συνέφαγε με στενούς του συνεργάτες στο γνωστό στέκι του «Θανάση» στα Πατήσια. Ψητά κρέατα το μενού, αφού άλλωστε η εβδομάδα ήταν εβδομάδα Τσικνοπέμπτης και τα τίμησαν όλοι, αφού ως γνωστόν για να φας πρέπει να είσαι παρών, δεν είναι κάτι που γίνεται «ψηφιακά».

Στις εξέδρες

Στις εξέδρες των γηπέδων στην Ντόχα του Κατάρ για να εμψυχώσει την Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε ο γιος του πρωθυπουργού Κώνσταντινος Μητσοτάκης. Και φαίνεται ότι βοηθάει η παρουσία του, αφού η Μαρία κάνει την μία νίκη μετά την άλλη. Άλλωστε είναι πια στο νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης .

Σβάρνα τις γειτονιές

Δεν θα αφήσει γειτονιά για γειτονιά ο Αλέξης Τσίπρ,ας αφού όπως πληροφορούμαι στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η ακρίβεια και η καθημερινότητα, αλλά και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί είναι ένα πεδίο αντιπαράθεσης που τους «βγαίνει». Οι πολίτες συνομιλούν με τον Αλέξη Τσίπρα γι’ αυτά τα θέματα και έτσι εκείνος μπορεί να προσεγγίσει εκ νέου ένα κομμάτι της κοινωνίας που του είχε γυρίσει την πλάτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις