Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκικό πλοίο – Οδησσός: «Χτυπήθηκε» από βόμβα καθώς έπλεε στα ανοιχτά
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό πλοίο – Οδησσός: «Χτυπήθηκε» από βόμβα καθώς έπλεε στα ανοιχτά

Τουρκικό πλοίο - Οδησσός: Ολομέτωπο πόλεμο με ταυτόχρονες επιθέσεις από ξηράς και αέρος στην Ουκρανία έχει εξαπολύσει η Ρωσία με μπαράζ πυραυλικών και βομβιστικών επιθέσεων.

Πλοίο τουρκικών συμφερόντων χτυπήθηκε από βόμβα καθώς έπλεε ανοιχτά της Οδησσού, όπως μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο υπέστη ζημιές, αλλά δεν υπάρχουν τραυματίες και συνεχίζει προς τον προορισμό του. Την ίδια στιγμή, ολομέτωπο πόλεμο με ταυτόχρονες επιθέσεις από ξηράς και αέρος στην Ουκρανία από τα νότια, ανατολικά και βόρεια εξαπέλυσε η Ρωσία με μπαράζ πυραυλικών και βομβιστικών επιθέσεων, προέλαση τανκς στα σύνορα, αεροπορικούς βομβαρδισμούς και εκρήξεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι σειρήνες ήχησαν και πάλι στο Κίεβο καθώς είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση των ρωσικών δυνάμεων. Ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα πετούσαν πάνω από το Κίεβο με στόχο την κατάληψη της αεροπορικής βάσης Χοστομέλ, σε απόσταση περίπου 35 χλμ. από την πρωτεύουσα, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες. Σύμφωνα με τον Μιχαήλο Ποντολιάκ, σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Βολόντιμιρ Ζελένσκι, η ρωσική επίθεση στο αεροδρόμιο μπορεί να αποσκοπεί στη μεταφορά αερομεταφερόμενων ρωσικών δυνάμεων και μια επίθεση στην κυβέρνηση. Ο ίδιος τόνισε ότι ένας από τους στόχους του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «να απομακρύνει την ηγεσία» της Ουκρανίας και κάλεσε τους δημοσιογράφους να εγκαταλείψουν το κτίριο της προεδρίας στο κέντρο του Κιέβου.

Στο μεταξύ ρωσικές στρατιωτικές μονάδες διείσδυσαν στην περιοχή του Κιέβου από την Λευκορωσία για να πραγματοποιήσουν επίθεση με πυραύλους Grad σε στρατιωτικούς στόχους, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική μεθοριακή φρουρά. Η εισβολή έγινε από το σημείο ελέγχου της Βίλτσα, το οποίο βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα βόρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις