Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λίβερπουλ – Λίντς 6 – 0: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Γιούργκεν Κλοπ με γροθιές
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λίβερπουλ – Λίντς 6 – 0: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Γιούργκεν Κλοπ με γροθιές

Λίβερπουλ - Λίντς 6 - 0: Ο Γερμανός τεχνικός αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα πανηγύρισε αυτό το σημαντικό διπλό.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε τους 60 πόντους σε 26 αγώνες Πρέμιερ Λιγκ μετά το έκτο σερί τρίποντο πρωταθλήματος, με την πρωτοπόρο να έχει 63 στον ίδιο αριθμό αγώνων. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους υπέστησαν τρίτη σερί ήττα και παραμένουν επικίνδυνα κοντά στην ουρά. Σύμφωνα με το novasports.gr, το ματς ξεκίνησε το ματς σε φρενήρη ρυθμό και στο 6′ η Λιντς παραλίγο να ανοίξει το σκορ όταν ο Άλισον έχασε την μπάλα στην περιοχή του αλλά ο Τζέιμς δεν κατάφερε να τη σπρώξει στα δίχτυα. Οι Κόκκινοι άνοιξαν το σκορ στο 15ο λεπτό όταν ο Ντάλας έκανε χέρι στην περιοχή μετά από σέντρα του Ρόμπερτσον και ο Σαλάχ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Στο ημίωρο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε το 2-0 όταν ο σέντερ μπακ Μάτιπ βρέθηκε σε θέση …σέντερ φορ μετά από ένα-δύο με τον Σαλάχ και νίκησε από κοντά τον Μελιέ! O 30χρονος αμυντικός έγινε ο 17ος διαφορετικός σκόρερ για τους “κόκκινους” στο φετινό πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του συλλόγου σε μία σεζόν. Πέντε λεπτά αργότερα ο Έιλινγκ ανέτρεψε τον Μανέ στην περιοχή και ο Σαλάχ με δεύτερο εύστοχο πέναλτι έγραψε το 3-0, φτάνοντας τα 19 γκολ στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ήταν πιο αποτελεσματικοί στο τέλος, με το τέταρτο γκολ να έρχεται στο 81ο λεπτό με σκόρερ τον Μανέ, έπειτα από συνδυασμό των Σαλάχ και Χέντερσον.

Σε έξαλλους πανηγυρισμούς ο Γιούργκεν Κλοπ

Ο Σενεγαλέζος συνέχισε τον περίπατο των γηπεδούχων στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, παίρνοντας την επαναφορά μετά από απόκρουση του Μελιέ σε προσπάθεια του Οριγκί. Δύο λεπτά μετά, μπήκε το κερασάκι στην τούρτα όταν ο Ρόμπερτον εκτέλεσε κόρνερ και ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ σκόραρε με κεφαλιά, σφραγίζοντας ιδανικά μία ιστορική βραδιά γι’ αυτόν! Ο Ολλανδός, επέκτεινε συγκεκριμένα στους 59 εντός έδρας αγώνες το αήττητό του στην Πρέμιερ Λιγκ (51 νίκες, 8 ισοπαλίες) με τη φανέλα των “ρεντς” από τον Ιανουάριο του 2018 που έκανε το ντεμπούτο του και ισοφάρισε τη σχετική επίδοση του Λι Σαρπ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (47 νίκες, 12 ισοπαλίες) στη δεκαετία του ’90!

Σε έξαλλους πανηγυρισμούς ξέσπασε μετά το πέρας του αγώνα ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος είδε τη Λίβερπουλ να ισοπεδώνει με 6-0 τη Λίντς στο Άνφιλντ. Οι Κόκκινοι έχουν βάλει ξανά φωτιά στην μάχη του τίτλου της Premier League, με τη διαφορά πλέον από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι να είναι στους τρεις βαθμούς. Ο Γερμανός τεχνικός αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα πανηγύρισε αυτό το σημαντικό διπλό, όπως συνηθίζει με τις γροθιές του. Αυτή τη φορά όμως, το έκανε στον μέγιστο βαθμό με τις έξι γροθιές του να συμβολίζουν και τον αριθμό των γκολ της Λίβερπουλ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις