Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

23.02.2022 | 09:00

Τι ήταν να το πει και να το γράψει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μια αδικαιολόγητη ανασφάλεια; Έπεσαν να τον φάνε στον ΣΥΡΙΖΑ οι λεγόμενοι «προεδρικοί». Τι ήταν να πει ότι «αν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολλέγιο στην Οξφόρδη, που ιδρύθηκε το 1341, τότε δεν έχεις ανασφάλεια, αλλά αστική αυτοπεποίθηση»; Έπεσαν να τον φάνε πάλι οι προεδρικοί. Πρώτος από όλους ο σύμβουλος του κ. Τσίπρα Νίκος Καρανίκας, που σε ανάρτησή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εμείς οι αριστεροί και οι αριστερές δεν αντλούμε αυτοπεποίθηση από την μεταλαμπάδευση της οποιασδήποτε αξιακής και κληρονομικής καταγωγής ενός οποιούδήποτε ιδρύματος, ούτε από την κοινωνική μας τάξη. Κατακτούμε τον εαυτό μας με προσωπικό αγώνα και η γνώση-αποδοχή του εαυτού μας μαζί με την συντροφικότητα του συλλογικού είναι αρκετά για να έχουμε την αυτοπεποίθηση που δεν μετατρέπεται σε αλαζονεία και υπεροψία». Ωραία είναι όλα αυτά στην θεωρία, αλλά στην πράξη θα μας απαντήσει κάποιος; Είναι τελικά ανασφαλής ο κ. Τσίπρας ή όχι;

 

Η επίσκεψη

Επίσκεψη σε μειονοτικό σχολέιο στην Ξάνθη πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Συγκεκριμένα, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα του Δήμου Μύκης και σε ερώτηση που δέχτηκε τι αποκόμισε απαντησε: «Ήταν μια πολύ χρήσιμη επίσκεψη, γιατί είχα την ευκαιρία να συνομιήσω εκτενώς με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και να ενημερωθώ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν». Το παράδοξο ήταν ότι οι μαθητες δεν γνώριζαν για την επίσκεψη της υπουργού και την είδαν ξαφνικά στην τάξη τους. Αμέσως μετά συζήτησαν μαζί της στο προαύλιο του σχολείου και της χάρισαν και μια ζωγραφιά που δημιούργησαν εκείνη την ώρα.

Προσυνέδρια

Όλα έτοιμα για τα προσυνέδρια της ΝΔ ενόψει του επικείμενου συνεδρίου και την οργάνωση τούς έχει αναλάβει ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης, που οργώνει την χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Βασικά θέματα στις συζητήσεις που θα αναπτυχθούν στα προσυνέδρια είναι η οικονομία, οι νέοι και η κοινωνική ευαισθησία και ισότητα.

 

Επιλογή δημοσιογράφου

Μια πολύ έμπειρη και αξιόλογη δημοσιογράφο φαίνεται ότι επιλέγει ο Νίκος Ανδρουλάκης για να στελεχώσει τον τομέα επικοινωνίας του και συγκεκριμένα την θέση του διευθυντή επικοινωνίας. Αν το όνομα επιβεβαιωθεί, θα αποτελεί κατά την γνώμη μας μια πολύ καλή επιλογή.

 

Αληθεύει;

Κυκλοφορούν κάτι φήμες περί αξιοποίησης από τον Νίκο Ανδρουλάκη ενός πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Σημίτη και μάλιστα στέλεχος του τότε οικονομικού επιτελείου. Οι ίδιες φήμες αναφέρουν ότι θα αναλάβει το Ινστιντούτο Σοσιαλδημοκρατίας, που αποτελεί συχνά πυκνά σημείο αναφοράς για πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αληθεύει; Ο χρόνος θα δείξει.

Το ’πε ο Γιάννης

Τι είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης σε μια πρόσφατη συνέντευξή του; Ότι δεν αποκλείει μια πιθανή συγκυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ. Και από ό,τι μαθαίνουμε, αυτός ο συλλογισμός, αυτή η άποψη ενοχλεί πάρα πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάνω λάθος;

Exit mobile version