Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ηχητικό Βγενόπουλου – Βενιζέλος: Ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχητικό Βγενόπουλου – Βενιζέλος: Ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών

Ηχητικό Βγενόπουλου - Βενιζέλος: Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή το ηχητικό ντοκουμέντο και τη συνομιλία του Ανδρέα Βγενόπουλου με επιχειρηματία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με το ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και το οποίο αποκαλύπτει τον εκβιασμό που είχε καταγγείλει το 2016 ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος ότι υπέστη από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. “Χρειάστηκε μεγάλος και επίμονος αγώνας για να αντέξει η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου τη λαίλαπα της περιόδου 2015-2019. Φαίνεται ότι δεν υπήρχε κανένας φραγμός. Αντίθετα, φαίνεται ότι υπήρχε συναγωνισμός κυκλωμάτων”, αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ανακοίνωσή του.

Αναφορικά με τα όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας το ηχητικό ντοκουμέντο για την συνομιλία ο πρώην υπουργός σημειώνει,

“Από την αποκάλυψη της συνομιλίας αυτής – αποκάλυψη που συνιστά μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία αλλά και δημόσιο καθήκον – προκύπτει, μεταξύ πολλών άλλων, ότι τους απασχολούσε η πολιτική μου αντίδραση και κριτική. Ευχαριστώ για τα εύσημα και λυπάμαι για το βάθος της δοκιμασίας της Δικαιοσύνης. Η χώρα σώθηκε θεσμικά στο παρά πέντε”.

“Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναδεικνύουν -με αποκρουστικές λεπτομέρειες- ότι πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα” σημειώνει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του για την αποκάλυψη ηχητικού ντοκουμέντου από το οποίο καταγγέλλεται εκβιασμός του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου το 2016 από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

“Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Να πέσει άπλετο φως σε μια σκοτεινή υπόθεση που εξακολουθεί ως σήμερα να υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της Πολιτείας. Είναι ζήτημα Διαφάνειας και Δημοκρατίας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις