Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ: Πόσο κοστίζουν οι ομάδες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σούπερ Λιγκ: Πόσο κοστίζουν οι ομάδες

Σούπερ Λιγκ: Η... χρηματιστηριακή απόσταση, που χωρίζει τον Ολυμπιακό από τον ΠΑΟΚ, είναι στα 87 εκατομμύρια ευρώ!

«Γιατί ο Ολυμπιακός παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα;». Είναι το ερώτημα αν όχι όλων, των περισσότερων φιλάθλων των άλλων ομάδων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η απάντηση έρχεται απο τους φίλους των ερυθρολεύκων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχουν την πιο άρτια ομάδα, η οποία διαθέτει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Φυσικά ισχύει και αυτό που ο λαός μας τονίζει σε ανάλογες περιπτώσεις. «Ό,τι πληρώνεις παίρνεις…»!  Αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός εδω και καιρό, αλλά ιδιαίτερα πολύ τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει απο τα ελληνικά δεδομένα και πλησιάζει τις εύρωστες ευρωπαϊκές ομαδες! Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο Ευάγγελος Μαρινάκης, διαθέτει για μεταγραφές πολλά εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Έτσι αγοράζει ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι! Τον ακολουθεί, αλλά σε μεγάλη απόσταση ο ιδιοκτητης του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββιδης! Και πολύ πιο κάτω είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης της ΑΕΚ και ο Γιάννης Αλαφούζος του Παναθηναϊκού.

Η… χρηματιστηριακή απόσταση, που χωρίζει τον Ολυμπιακό από τον ΠΑΟΚ, είναι στα 87 εκατομμύρια ευρώ! Ενώ απο την ΑΕΚ η… απόσταση ξεπερνά τα 104,5 εκατομμύρια ευρώ!  Ο περσινός πρωταθλητης και πρωτοπόρος Ολυμπιακός με παίκτες που η αξία τους φθάνει στα 150 εκατομμύρια ευρώ, έχει το καλύτερο ρόστερ και δίκαια κόβει πάντα πρώτος το νήμα, με μεγάλη διαφορά απο τον δεύτερο και τεράστια απο τον τρίτο! Εφέτος ο Ολυμπιακός για μεταγραφές ξόδεψε περισσότερα από 16 εκατομμύρια ευρώ! Ο ΠΑΟΚ που ακολουθεί τον Ολυμπιακό, με πολύ καλούς παίκτες, διαθέτει ρόστερ η αξία του οποίου πλησιάζει τα 63 εκατομμύρια ευρώ. Ο δικέφαλος της Θεσσαλονίκης στις μεταγραφές του 2021-2022 διέθεσε κοντά στα 4 εκατομμύρια. Στην τρίτη θέση, με παίκτες που αξία τους είναι στα 45,5 εκατομμύρια ευρώ, βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία στις μεταγραφές της περιόδου 2021-2022 διέθεσε για παίκτες, κοντά στα 5 εκατομμύρια!

Οι υπόλοιποι

Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός που μπορεί να μην πηγαίνει καλά τον τελευταίο καιρό, διαθέτει όμως ενα ρόστερ που η αξία του έχει εκτοξευτεί στα 37,5 εκατομμύρια ευρώ! Στις μεταγραφές της περιόδου 2021-2022 ο Παναθηναϊκός διέθεσε περίπου 2 εκατομμύρια. Ο Άρης με ρόστερ αξίας 26 εκατομμυρίων ευρώ που έρχεται στη συνέχεια, είναι κοντά στους μεγάλους. Μάλιστα εφέτος, για την άγορα νέων παικτών και ανανέωση συμβολαίων διέθεσε 4,5 εκατομμύρια. Με ποδοσφαιριστές αξίας 17 εκατομμυρίων ευρώ ακολουθεί ο ΟΦΗ και στη συνέχεια έρχεται ο Ατρόμητος Περιστερίου με ρόστερ κοντά στα 14,5 εκατομμύρια ευρώ. Η χρηματιστηριακή αξία των άλλων ομάδων του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, κυμαίνεται απο δέκα εκατομμύρια έως και τα οκτώ! Είναι πλέον γεγονός πως το ελληνικό ποδόσφαιρο, που εφέτος έκλεισε τα πρώτα 100 χρόνια του, ανέβηκε κλίμακα και διαρκώς αλλάζει ρότα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις