Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Euroferry Olympia Αστακός: Παγώνουν οι έρευνες, μεταφέρεται το πλοίο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Euroferry Olympia Αστακός: Παγώνουν οι έρευνες, μεταφέρεται το πλοίο

Euroferry Olympia Αστακός: Οργισμένες αντιδράσεις από τους συγγενείς

Εξελίξεις στην υπόθεση του πλοίου Euroferry Olympia καθώς θα ρυμουλκηθεί στον Αστακό, στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας μετά από αίτημα της ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε «ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης», επί πλοίου στη σημερινή του θέση. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σημειώνει ότι «λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας».

Στη συνέχεια και μόλις το πλοίο φτάσει στο λιμάνι οι έρευνες για τους αγνοούμενους θα συνεχιστούν. Όπως τονίζει, η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οργισμένες αντιδράσεις από τους συγγενείς

Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις από τους συγγενείς των αγνοουμένων μετά την ανακοίνωση πως θα ρυμουλκηθεί το πλοίο στον Αστακό. Οπως αναφέρουν, αυτό σημαίνει πως οι έρευνες θα σταματήσουν για όσο χρόνο χρειαστεί για να φτάσει στον Αστακό (περίπου 24 ώρες). Και αυτό σημαίνει πως θα χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις