Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές χρηματοκιβώτια: Δρούσαν δίπλα σε λεωφόρους
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές χρηματοκιβώτια: Δρούσαν δίπλα σε λεωφόρους

Κλοπές χρηματοκιβώτια: Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός, ενώ ο 27χρονος συνεργός του βρίσκεται ήδη στη φυλακή για άλλο αδίκημα.

Από τα μέσα του 2019, έβαζαν στο στόχαστρό τους μεγάλες εταιρείες, από τις οποίες, μετά από οργανωμένες νυχτερινές εισβολές, αφαιρούσαν τα χρηματοκιβώτια και διέφευγαν. Ήταν τέτοια η οργάνωση της σπείρας, λέει η Αστυνομία, που τα μέλη της, δεν παρέλειπαν ακόμη και τις… ζάντες των κλεμμένων οχημάτων που χρησιμοποιούσαν, να τις αλλάζουν για να μπερδεύουν τους αστυνομικούς! Εν τέλει, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά μπήκαν στα ίχνη της και με βάση ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή, προχώρησαν στη σύλληψη 38χρονου ημεδαπού, ως μέλους της ομάδας που αφαιρούσε τα χρηματοκιβώτια. Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, περιλαμβάνει ακόμη έναν 27χρονο, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος για άλλο αδίκημα και τρία ακόμη άτομα, τα στοιχεία των οποίων παραμένουν άγνωστα και γίνεται προσπάθεια ταυτοποίησής τους.

Τα μέλη της σπείρας των χρηματοκιβωτίων, εξοπλισμένα με βαριοπούλες, σιδερένιους λοστούς και κατσαβίδια, επέλεγαν τα γραφεία εταιριών, που βρίσκονταν κοντά σε μεγάλες οδικές αρτηρίες για να εξασφαλίζουν έτσι τη γρήγορη διαφυγή τους. «Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία», αναφέρει η Αστυνομία «τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2019 οι προαναφερθέντες είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση.

Βαριοπούλες, λοστοί, κατσαβίδια

Η κύρια ενασχόληση τους ήταν οι διαρρήξεις εταιρειών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με σκοπό την αφαίρεση των χρηματοκιβωτίων τους. Με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων (βαριοπούλες, σιδερένιοι λοστοί, κατσαβίδια) παραβίαζαν τις θύρες εισόδου των εταιρειών και αφαιρούσαν τα χρηματοκιβώτια από τα σημεία που ήταν πακτωμένα. Συμπληρωματικά της κύριας εγκληματικής τους δράσης, προέβαιναν σε κλοπές αυτοκινήτων και πινακίδων κυκλοφορίας, τις οποίες τοποθετούσαν στα «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα άλλαζαν και τις ζάντες των επιχειρησιακών αυτοκινήτων, για τον αποπροσανατολισμό των ερευνών.

Οι εταιρείες που στοχοποιούσαν, στεγάζονταν σε οδούς πλησίον κεντρικών οδικών αρτηριών, εξασφαλίζοντας την άμεση διαφυγή τους. Έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής 12 περιπτώσεις διαρρήξεων εταιρειών και κλοπών χρηματοκιβωτίων, 4 περιπτώσεις κλοπής οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας και 2 διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες. Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 175.000 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων μελών της σπείρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις