Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εγκλωβισμένοι σε πλοίο – Κέρκυρα: Βρέθηκε ένας νεκρός
ΕΛΛΑΔΑ

Εγκλωβισμένοι σε πλοίο – Κέρκυρα: Βρέθηκε ένας νεκρός

Εγκλωβισμένοι σε πλοίο - Κέρκυρα: Οι άνδρες της ΕΜΑΚ, που ανέβηκαν εκ νέου στο φλεγόμενο πλοίο, εντόπισαν τη σορό σε καμπίνα φορτηγού.

Τραγικές είναι οι εξελίξεις στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης στο φλεγόμενο πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας. Νεκρός εντοπίστηκε ένας από τους 11 αγνοούμενους επιβαίνοντες του Euroferry Olympia. Η σορός του άνδρα εντοπίστηκε στο δεύτερο deck του πλοίου, μέσα στο φορτηγό του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρει εξωτερικά εγκαύματα, ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό ο θάνατός του να επήλθε από τον καπνό.

Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν ακόμη 10 αγνοούμενοι. Οι ελπίδες αναπτερώθηκαν από τη διάσωση του 21χρονου οδηγού φορτηγού, το πρωί της Κυριακής, έπειτα από δυόμιση ημέρες. Ο ίδιος φέρεται να είπε στους διασώστες πως «άκουγα κι άλλες φωνές», ενώ την ίδια στιγμή πηγές του Λιμενικού και της ΕΜΑΚ που επικαλείται ο ΣΚΑΙ εκτιμούν ότι θα εντοπιστούν και άλλοι αγνοούμενοι εν ζωή. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι’ αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Γιώργος Αλεξίου.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1494552860612255744?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1494552860612255744%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2Fpyrosvestiki2Fstatus2F1494552860612255744widget%3DTweet

Οι πρώτες δηλώσεις του 21χρονου οδηγού

«Πείτε μου ότι είμαι ζωντανός». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 21χρονου οδηγός φορτηγού, που διασώθηκε το πρωί της Κυριακής από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia», έπειτα από δυόμιση ημέρες. Ο 21χρονος, μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθεί σε εξετάσεις. Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, «ο 21χρονος φέρει μόνο ενδείξεις αφυδάτωσης, ενώ του γίνονται όλες οι εξετάσεις».

«Από τις πρώτες πληροφορίες με τους γιατρούς είπε ότι άκουγε και άλλες φωνές. Ελπίζουμε να υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι ζωντανοί και να είναι καλά στην υγεία τους», δήλωσε ο κ. Ρουμπάτης. Εξάλλου εντός της ημέρας αναμένεται να αποσωληνωθεί ο 65χρονος Βούλγαρος οδηγός, καθώς βελτιώνεται η υγεία του. Εξιτήρια από το Νοσοκομείο θα λάβουν σήμερα και ο Αφγανός, αλλά και ο Ρουμάνος, διασωθείς επιβάτης, ενώ στο νοσοκομείο θα παραμείνουν για νοσηλεία δύο άτομα που βρίσκονται στη Πνευμονολογική Κλινική.

Να σημειωθεί ότι μετά το τραγικό συμβάν και κατά την αποβίβασή τους στην Κέρκυρα χρειάσθηκε αρχικά να διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Γ.Ν. Κέρκυρας 10 ασθενείς εννέα άνδρες και μία γυναίκα, στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις