Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω τα ακουστικά μου: Εύκολα και σωστά με βασικά υλικά
PLUS

Πώς να καθαρίσω τα ακουστικά μου: Εύκολα και σωστά με βασικά υλικά

Πώς να καθαρίσω τα ακουστικά μου: Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο χρήσιμα gadgets της καθημερινότητάς μας.

Τα ακουστικά είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο χρήσιμα gadgets της καθημερινότητάς μας. Μας σώζουν κυριολεκτικά όση ώρα περπατάμε στο κρύο αφού μας επιτρέπουν να βλέπουμε videos και να ακούμε τα αγαπημένα μας hits όπου κι αν βρισκόμαστε. Την ίδια ώρα μας επιτρέπουν να μιλάμε στο τηλέφωνο λίγο πιο…ιδιωτικά με τις φίλες ή τους γονείς. Tα περισσότερα ακουστικά της αγοράς είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη ακουστικών ωστόσο αξίζει να επενδύσεις σε ένα λίγο πιο ακριβό ζευγάρι (άρα καλής ποιότητας), το οποίο σε βάθος χρόνου θα σε έχει αποζημιώσει.

Τα ακουστικά χρησιμοποιούνται καθημερινά με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν υγρασία που προέρχεται από τον ιδρώτα σε συνδυασμό με τους εξωτερικούς ρύπους (σκόνη, αέρας, καυσαέριο κ.ά) τα οποία επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα του ήχου αλλά και την υγεία σου. Το συχνό καθάρισμα είναι αναγκαίο αφού τα ακουστικά σου συσσωρεύουν πολλά μικρόβια και βακτήρια.

Πώς θα καθαρίσεις σωστά και εύκολα τα ακουστικά σου

Θα χρειαστείς μερικά βασικά υλικά: ένα πανί μικροϊνών, βαμβάκι, μια μαλακή οδοντόβουρτσα και ισοπροπυλική αλκοόλη (ή οινόπνευμα). Πριν ξεκινήσεις το καθάρισμα πρέπει να ξέρεις ότι τα περισσότερα ακουστικά είναι ανθεκτικά στο νερό ωστόσο όχι όλα. Αρκετά δεν είναι πλήρως αδιάβροχα (και σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι κατασκευασμένα για να δέχονται οποιαδήποτε έκθεση σε υγρό).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις