Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γλυκό σοκολάτας χωρίς μίξερ – συνταγή: Δεν χρειάζεται ψήσιμο!
PLUS

Γλυκό σοκολάτας χωρίς μίξερ – συνταγή: Δεν χρειάζεται ψήσιμο!

Γλυκό σοκολάτας χωρίς μίξερ - συνταγή: Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό να το φτιάξετε μαζί με τα παιδιά γιατί είναι απλό στην παρασκευή του και θα νιώσουν ότι βοηθούν σημαντικά.

Αν σας αρέσουν τα σπιτικά γλυκά και ειδικά αυτά με τη σοκολάτα, τότε η σημερινή μας συνταγή είναι βέβαιο ότι θα σας ενθουσιάσει. Τα θετικά αυτής της συνταγής πολλά: αρχικά δεν χρειάζεται να ψήσετε το γλυκό γιατί όταν το ολοκληρώσετε θα μπει στο ψυγείο. Επίσης, δεν θα χρησιμοποιήσετε μίξερ, παρά μόνο σπάτουλα. Το μόνο που θα κάνετε είναι να λιώσετε τις κουβερτούρες και να τις απλώσετε στη βάση με τα μπισκότα.

Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό να το φτιάξετε μαζί με τα παιδιά γιατί είναι απλό στην παρασκευή του και θα νιώσουν ότι βοηθούν σημαντικά.

Υλικά

400 γρ. μπισκότα
50 γρ. κακάο
200 γρ. γάλα
120 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
2 γρ.  βανίλια ζάχαρη
120 γρ. σοκολάτα
100 ml κρέμα γάλακτος
40 γρ. λευκή σοκολάτα
100 γρ. καρύδια

Εκτέλεση

Σπάτε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβετε τα καρύδια. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε καλά το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια ζάχαρη, το κακάο και στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει ( προσοχή να μη βράσει το μείγμα). Περιχύνετε τη σοκολάτα στα μπισκότα με τα καρύδια που έχετε αναμείξει (κρατείστε μερικά καρύδια σε ένα μικρό μπολάκι).Ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα μπισκότου- σοκολάτας σε μια αποσπώμενη φόρμα. Σε ένα άλλο μπολ λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος.

Επαναλαμβάνετε τη ίδια διαδικασία και με την άσπρη κουβερτούρα (χωρίς την κρέμα γάλακτος). Περιχύνετε πρώτα την σοκολάτα πάνω από τα μπισκότα και στη συνέχεια την λευκή αλλά μόνο στο κέντρο. Με ένα μαχαίρι ή ένα ξυλάκι καθαρό δημιουργείτε το σχέδιο που θέλετε και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα καρύδια. Αφήνετε το γλυκό για περίπου δύο ώρες στο ψυγείο και σερβίρετε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις