Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μενίδι αστυνομικός: Πρώην μέλος φρουράς ο άντρας που ξυλοκόπησε θανάσιμα Ρομά
ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι αστυνομικός: Πρώην μέλος φρουράς ο άντρας που ξυλοκόπησε θανάσιμα Ρομά

Μενίδι αστυνομικός: Από καρδιακή ανακοπή έχασε τη ζωή του ο 44χρονος ρομά που εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής σε πάρκο στο Μενίδι.

Από καρδιακή ανακοπή έχασε τη ζωή του ο 44χρονος Ρομά που εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής σε πάρκο στο Μενίδι. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής στην οποία προχώρησε ο ιατροδικαστής. Ο θάνατος του 44χρονου πιθανότατα προήλθε συνέπεια των χτυπημάτων που δέχτηκε από τον 38χρονο αστυνομικό και τον 67χρονο άνδρα, οι οποίοι τον κυνήγησαν και τον ξυλοκόπησαν όταν τον είδαν να κλέβει εξωτερική μονάδα air-condition από ακατοίκητο σπίτι. Λίγη ώρα μετά τα χτυπήματα έπεσε νεκρός σε κοντινό σημείο.Οι δύο συλληφθέντες, που έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας να χτυπούν τον 44χρονο και τους έχουν αναγνωρίσει αυτόπτες μάρτυρες, αρνούνται τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι δεν σχετίζονται με τον θάνατο του άνδρα.

Την Τρίτη κάτω από αποδοκιμασίες συγγενών του θύματος, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και πήραν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή. Σε βάρος του αστυνομικού ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ ο 67χρονος ιδιώτης διώκεται για συνέργεια στην παραπάνω πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του The Toc, όπως αποτυπώνεται στο βίντεο που έχει καταγράψει το συμβάν, ο συνταξιούχος προσπαθεί πετώντας μια πέτρα να σταματήσει τον 44χρονο όταν εκείνος επιχειρεί να διαφύγει μετά την απόπειρα κλοπής, ενώ ο αστυνομικός φαίνεται να τον χτυπάει στο πρόσωπο και το σώμα. Είχαν δει τον άνδρα την ώρα που επιχειρούσε να αποσπάσει την εξωτερική μονάδα του air-condition από κοντινό ακατοίκητο διαμέρισμα, τον καταδίωξαν και του κατάφεραν τα χτυπήματα.

Λίγη ώρα αργότερα κάτοικοι της περιοχής, εντόπισαν τον 44χρονο νεκρό με σημάδια ξυλοδαρμού σε πάρκο και ειδοποίησαν τις αρχές. Ο 38χρονος αστυνομικός είναι πρώην μέλος της φρουράς σημαίνοντος πολιτικού προσώπου. Είχε μεταφερθεί πρόσφατα στην Άμεση Δράση λόγω της άρνησης του να εμβολιαστεί και βρισκόταν σε πατρική άδεια, καθώς η γυναίκα του γέννησε το δεύτερο παιδί τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις