Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ροφήματα για αδυνάτισμα – σπιτικά: Τι βοηθά στην απώλεια βάρους
PLUS

Ροφήματα για αδυνάτισμα – σπιτικά: Τι βοηθά στην απώλεια βάρους

Ροφήματα για αδυνάτισμα - σπιτικά: Υπάρχουν ροφήματα που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους. 

Υπάρχουν ροφήματα που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, προκαλούν τον κορεσμό και παρατείνουν την αίσθηση της πληρότητας, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά και άλλα συστατικά που ωφελούν τον οργανισμό. Σύμφωνα με έρευνες, η συστηματική κατανάλωση πράσινου τσαγιού βοηθάει στην απώλεια βάρους: μελέτη η οποία περιελάμβανε 14 έρευνες έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν συχνά πράσινο τσάι για δώδεκα εβδομάδες έχασαν από 0,2 έως 3,5 κιλά περισσότερα από αυτούς που δεν έπιναν καθόλου. Αυτό οι ειδικοί πιστεύουν ότι οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα του τσαγιού σε κατεχίνες, τα αντιοξειδωτικά που αυξάνουν την καύση λίπους και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Άλλη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν 3 γραμμάρια τσάι matcha καθημερινά, έκαιγαν περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια γυμναστικής σε σχέση με γυναίκες που δεν έπιναν καθόλου τσάι matcha.

Καφές

Η καφεΐνη δρα ως διεγερτικό για το σώμα και βοηθά στο αδυνάτισμα. Έρευνα στην οποία συμμετείχαν 33 υπέρβαροι ενήλικες έδειξε ότι αυτοί που κατανάλωναν 6 mg καφεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους, κατανάλωναν σημαντικά λιγότερες θερμίδες από αυτούς που έπιναν λιγότερο καφέ ή καθόλου καφέ.

Μαύρο τσάι

Το μαύρο τσάι είναι ένα είδος τσαγιού το οποίο έχει υποστεί περισσότερη οξείδωση σε σχέση με άλλα είδη, όπως είναι το πράσινο ή το λευκό. Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και πιο συγκεκριμένα σε φλαβόνες, ένα είδος φυτικής χρωστικής με αντιοξειδωτικές ιδιότητες οι οποίες θεωρούνται ότι βοηθούν στο αδυνάτισμα. Έρευνα στην οποία συμμετείχαν 111 άτομα, έδειξε ότι η κατανάλωση τριών φλιτζανιών μαύρου τσαγιού κάθε μέρα για τρεις μήνες αυξάνει σημαντικά την απώλεια βάρους και μειώνει την περίμετρο της μέσης, σε σύγκριση με την κατανάλωση ενός άλλου ροφήματος που περιέχει καφεΐνη.

Τσάι με τζίντζερ

Το τζίντζερ φαίνεται επίσης να βοηθά στο αδυνάτισμα. Σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν 10 υπέρβαρα άτομα, κάθε φορά που έπιναν 2 γραμμάρια τζίντζερ σε σκόνη αραιωμένα σε νερό στο πρωινό τους, ένιωθαν κορεσμό για περισσότερη ώρα σε σχέση με άλλες μέρες που έπιναν κάποιο άλλο ρόφημα ή και τίποτα.

Ζεστό smoothie με βρόμη, μήλο και γάλα αμυγδάλου

Υλικά:

200 ml γάλα αμυγδάλου
1/3 φλιτζάνι βρόμη (18 γραμμάρια)
1 κουταλιά της σούπας σπόροι chia
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
1 μικρό μήλο κομμένο σε κομματάκια

Διαδικασία: Βάλτε όλα τα υλικά στο blender και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια βάλτε το ρόφημα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηληή προς μέτρια φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί (όχι να βράσει). Μόλις ζεσταθεί μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη jaggery, ένα ινδικό γλυκαντικό, ή εναλλακτικά λίγο μέλι.

Ζεστό smoothie με βρόμη και καρότο

Υλικά:

1 φλιτζάνι γάλα (200 ml)
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
¼ φλιτζάνι βρόμη (14 γραμμάρια)
2 χουρμάδες
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Διαδικασία: Βάλτε όλα τα υλικά στο blender και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, ομοίως με παραπάνω. Μεταφέρετε το ρόφημα σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετέ το σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά (να μην βράσει).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις