Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Άγιος Βαλεντίνος 2022 – Google Doodle: Η ημέρα των ερωτευμένων
PLUS

Άγιος Βαλεντίνος 2022 – Google Doodle: Η ημέρα των ερωτευμένων

Άγιος Βαλεντίνος 2022 - Google Doodle: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονιά που άρχισε να γιορτάζεται η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το σημερινό Google Doodle είναι αφιερωμένο στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή αλλιώς στην ημέρα των ερωτευμένων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, λέγεται ότι προήλθε από μία χριστιανική εορτή προς τιμήν ενός χριστιανού μάρτυρα, του Βαλεντίνου. Η επικρατέστερη αφήγηση, έχει να κάνει για τη φυλάκιση του Αγίου Βαλεντίνου της Ρώμης το 2ο αιώνα μ.Χ., επειδή διακονούσε χριστιανούς, που διώκονταν από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου λέγεται ότι καθιερώθηκε το 496 μ.Χ. από τον Πάπα Γελάσιο Α’ για να γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου, προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου της Ρώμης, ο οποίος πέθανε την ίδια ημερομηνία, το 269 μ.Χ. Η ημερομηνία αυτή θα συνδεόταν τον 14ο-15ο με τους ερωτευμένους, καθώς τότε άρχισε να ανθεί η αντίληψη για τον αυλικό έρωτα, ενώ παράλληλα το ίδιο άρχιζε να ανθεί και η ερωτική ποίηση.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονιά που άρχισε να γιορτάζεται η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτή η ημέρα άρχιζε να γιορτάζεται πολύ αργότερα, περίπου τον 18ο αιώνα και όχι τον 5ο μ.Χ. Συγκεκριμένα στην Αγγλία αυτή η γιορτή, αποτελούσε αφορμή για τα ζευγάρια, ώστε να εκφράζουν την αγάπη τους, ο ένας για τον άλλον, προσφέροντας λουλούδια, γλυκίσματα και ευχετήρια κάρτες γνωστές και ως «valentines».

Πότε γιορτάζεται ο Άγιος Βαλεντίνος στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι επίσημη αργία σε καμία χώρα, αν και αποτελεί επίσημη γιορτή στην Αγγλικανική και Λουθηρανική Εκκλησία. Η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει επίσης την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 6 Ιουλίου προς τιμήν του Ρωμαίου πρεσβυτέρου Αγίου Βαλεντίνου και στις 30 Ιουλίου προς τιμήν του Ιερομάρτυρα Βαλεντίνου, επισκόπου της Ιντεραμνά (σύγχρονη Τέρνη).

Το γλυκύτατο παιχνίδι του Google Doodle για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το Goodle Doodle με έναν τρυφερό παιχνίδι, τιμά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Πρωταγωνιστές είναι δύο μικρά χάμστερ τα οποία τους χωρίζει μία σειρά από σωλήνες. Ο χρήστης της Google πρέπει να προσπαθήσει να διώξει τα εμπόδια που είναι ανάμεσα τους, ώστε να μπορέσουν να βρεθούν το ένα στην αγκαλιά του άλλου. «Κάποιες φορές η αγάπη σε ξαφνιάζει. Μπορεί να είναι γεμάτη με ανατροπές και παρά τα σκαμπανεβάσματα, ακόμη μπορεί να φέρει πιο κοντά τον κόσμο», είναι το μήνυμα του Google Doodle.<

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις