Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς – Σάκκαρη αγώνες σήμερα: Όνειρα για διπλή νίκη
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς – Σάκκαρη αγώνες σήμερα: Όνειρα για διπλή νίκη

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη αγώνες σήμερα: Σπουδαία ημέρα η σημερινή για το ελληνικό τένις καθώς μπορεί να δούμε ένα «νταμπλ».

Σπουδαία ημέρα η σημερινή για το ελληνικό τένις καθώς μπορεί να δούμε ένα «νταμπλ» από τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη που αγωνίζονται στους τελικούς των 500αριων τουρνουά σε Ρότερνταμ και Αγία Πετρούπολη. Μόνο εύκολη αποστολή δεν έχουν βέβαια καθώς οι αντίπαλοί τους, ο Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ και η Ανέτ Κονταβέιτ, παίζουν τένις top επιπέδου τους τελευταίους μήνες. Στις 15:30 ώρα Ελλάδος, η Μαρία Σάκκαρη θα διεκδικήσει πρώτη τον τίτλο στην Αγία Πετρούπολη. Αντίπαλος η φίλη της και γνώριμη αντίπαλος, Ανέτ Κονταβέιτ.

Η Εσθονή έχει ένα εκπληκτικό τελευταίο εξάμηνο με πέντε τίτλους (που είναι και καριέρας) και μεγάλες πορείες στα περισσότερα τουρνουά, ενώ «τρέχει» και ένα απίστευτο σερί 19 νικών σε κλειστά court, που είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Το Νο9 του κόσμου έχει βρεθεί στον δρόμο της Σάκκαρη 12 φορές, με το σκορ μεταξύ τους να είναι 6-6. Η Κονταβέιτ έχει κερδίσει όμως τα τελευταία δύο ματς, ένα στον τελικό της Οστράβα και αυτό στα ημιτελικά του WTA Finals.

Τσιτσιπάς – Αλιασίμ: Η κατάρα που θέλουν να σπάσουν και το τυχερό… οκτώ

Στις 16:30 ώρα Ελλάδος θα ξεκινήσει ο άλλος ελληνικός τελικός, αυτός του Τσιτσιπά με τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ. Και οι δύο μονομάχοι θέλουν να σπάσουν μία κατάρα στον τελικό που τους κυνηγά από την αρχή της καριέρας τους. Ο Στέφανος σε 500αρια τουρνουά έχει ρεκόρ 0-7 στους τελικούς και θέλει να κερδίσει το πρώτο του 500αρι στον όγδοο τελικό του και να πάρει τον 8ο τίτλο της καριέρας του!

Από την πλευρά του ο Καναδός θέλει να πάρει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, καθώς το ρεκόρ του σε τελικούς είναι 0-8! Αυτή θα είναι και η όγδοη μεταξύ τους αναμέτρηση, με το ρεκόρ να είναι 5-2 υπέρ του Στέφανου. Ο Καναδός είχε κερδίσει τα πρώτα δύο ματς (το πρώτο κατά διαβολική σύμπτωση στο Indian Wells όπως και το πρώτο της Σάκκαρη με την Κονταβέιτ)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις