Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πογιέτ Εθνική: Και επίσημα ο νέος προπονητής
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πογιέτ Εθνική: Και επίσημα ο νέος προπονητής

Πογιέτ Εθνική: Βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ και έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιό του που θα έχει διάρκεια ως το 2023.

Ο Γκουστάβο Πογέτ είναι με κάθε επισημότητα ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, αναλαμβάνοντας την ομάδα μετά την αποχώρηση του Τζον Φαν’τ Σχιπ. O επίσημος λογαριασμός της Εθνικής ομάδας στο Facebook καλωσόρισε τον Ουρουγουανό τεχνικό, με την ευχή «Καλώς ήρθες coach! Καλή επιτυχία». Λίγο νωρίτερα, ο Ουρουγουανός τεχνικός βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ και έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιό του που θα έχει διάρκεια ως το 2023, με μεγάλο στόχο φυσικά την πρόκριση στα τελικά του επόμενου Euro.

Ο Γκουστάβο Πογέτ είναι Ουρουγουανός πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν ως μέσος και νυν προπονητής ποδοσφαίρου. Ο Πογέτ ξεκίνησε την καριέρα του με σύντομες θητείες στη Γκρενόμπλ και τη Ρίβερ Πλέιτ. Στη συνέχεια, πέρασε 7 χρόνια στη Ρεάλ Σαραγόσα, με την οποία κέρδισε το Κύπελλο Ισπανίας και το Κύπελλο Κυπελλούχων 1994-95. Το 1997, μετακόμισε στην Τσέλσι με ελεύθερη μεταγραφή και βοήθησε τον σύλλογο να κερδίσει το Κύπελλο Αγγλίας και το Κύπελλο Κυπελλούχων 1997-98. Το 2001, μετακόμισε στην Τότεναμ, στην οποία ολοκλήρωσε την καριέρα του. Επίσης, ήταν μέλος της Εθνικής Ουρουγουάης που κέρδισε το Κόπα Αμέρικα 1995.

Υπήρξε προπονητής της Α.Ε.Κ.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του, ο Πογέτ ασχολήθηκε με την προπονητική. Υπηρέτησε ως βοηθός προπονητής του Ντένις Γουάιζ στη Σουίντον Τάουν και στη Λιντς Γιουνάιτεντ, και του Χουάντε Ράμος στην Τότεναμ Χότσπερ. Τον Νοέμβριο του 2009, προσλήφθηκε ως προπονητής της Μπράιτον εντ Χόουβ Άλμπιον και στην πρώτη του πλήρη σεζόν οδήγησε τον σύλλογο στην άνοδο ως πρωταθλητής της Φούτμπολ Λιγκ Ουάν, για το οποίο ανακηρύχθηκε «Προπονητής της Χρονιάς» στη Φούτμπολ Λιγκ Ουάν. Τον Οκτώβριο του 2013, προσλήφθηκε από την Σάντερλαντ ΑΦΚ της Πρέμιερ Λιγκ, την οποία οδήγησε στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας στην πρώτη του σεζόν, αλλά απολύθηκε τον Μάρτιο του 2015 μετά από μια κακή πορεία αποτελεσμάτων. Αργότερα, υπήρξε προπονητής της Α.Ε.Κ., της ισπανικής Ρεάλ Μπέτις, της κινέζικης Σανγκχάι Σενχούα, της γαλλικής ΦΚ Ζιροντέν ντε Μπορντώ και της χιλιανής Κλουμπ Ντεπορτίβο Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις