Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθημερινά μυστικά για αδυνάτισμα: Συνήθειες που διώχνουν το λίπος
PLUS

Καθημερινά μυστικά για αδυνάτισμα: Συνήθειες που διώχνουν το λίπος

Καθημερινά μυστικά για αδυνάτισμα: Για τσέκαρε…

Προσέχεις τη διατροφή σου, γυμνάζεσαι όσο πιο συχνά μπορείς, δοκιμάζεις μερικές δίαιτες, αφήνεις τα γλυκά στην άκρη. Είτε ακολουθείς ένα οργανωμένο πλάνο, είτε κάνεις απλά την προσπάθεια σου, ο στόχος είναι κοινός. Να διώξεις τα περιττά κιλά, να ρίξεις το ποσοστό λίπους στο σώμα, να αδυνατίσεις. Υπάρχουν, όμως, και μερικές ακόμα συνήθειες, που αν και συχνά υποτιμάμε, στην πράξη μας βοηθούν να ρίξουμε τον αριθμό στη ζυγαριά. Για τσέκαρε…

Ένα καφεδάκι, σκέτο και καλά αλεσμένο

Ο καφές είναι το αγαπημένο σου ρόφημα. Σε ξυπνά το πρωί, ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου και επιταχύνει τη διαδικασία καύσης λίπους. Σύμφωνα, μάλιστα, με μία πρόσφατη έρευνα, τρία καφεδάκια την ημέρα μπορούν να σε βοηθήσουν να διώξεις ακόμα και ένα κιλό καθαρό λίπος μέσα σε ένα μόλις μήνα. Αρκεί, οι κόκκοι να είναι καλά αλεσμένοι και να μην περιέχει ίχνος ζάχαρης. Όσο για το αφρόγαλα, καλύτερα να το αφήσεις στην άκρη. Για όσο διάστημα θες να διώξεις τα περιττά κιλά…

Φρούτα στο… κόκκινο

Φρέσκα μήλα, σταφύλια, παγωμένα μούρα, φρούτα του πάθους. Όλα κόκκινα και αν θες να διώξεις τα περιττά κιλά πρέπει να είναι στο… κόκκινο. Το μυστικό “κρύβεται” στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, μία ουσία που αντλεί το λίπος από τις αποθήκες που όλοι έχουμε στο σώμα μας με σκοπό να το κάψει και να το εξαφανίσει. Άσε που τα συγκεκριμένα φρούτα είναι πλούσια και σε αντιοξειδωτικά, τα οποία αποτοξινώνουν άμεσα τον οργανισμό σου.

cooked food in bowl
Πράσινο τσάι

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσεις τη μέρα σου από ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι. Θα ηρεμήσεις, θα αποτοξινωθείς, θα αποβάλλεις τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και θα αποκτήσεις ευκολότερα επίπεδη κοιλιά. Το ρόφημα που συνοδεύει ονειρικά τα κρύα βράδια του χειμώνα είναι ιδανικό για διάσπαση του επίμονου λίπους και… Στην Υγειά Μας!

Ξεκίνα με δημητριακά

Μπορεί το πρωί που ξυπνάς να μην έχεις χρόνο ούτε για να πιεις νερό – κακώς -, όμως, τα δημητριακά πρέπει με κάποιον τρόπο να βρίσκονται στο πρώτο γεύμα της ημέρας. Για να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου και να χορτάσεις χωρίς πολλές θερμίδες – γιατί δεν θα πάρεις αυτά με τη ζάχαρη ή τη σοκολάτα.

Μαγείρεψε

Σε πρώτη φάση, μπορείς να ετοιμάσεις τα σνακ σου, τα οποία πρέπει να περιλαμβάνουν οπωσδήποτε πρωτεΐνη. Βραστό αβγό, δηλαδή. Στη συνέχεια, ετοίμασε ένα light κυρίως, όπως ζεστή σούπα ή σολομό στο φούρνο.

ceramic bowl filled with cereals and spoon
Αντικατέστησε το ψωμί

Φρυγανιά, κρακεράκια, τορτίγιες, αραβική πίτα σε περιμένουν για να βάλεις πάνω ή ανάμεσα τους το light κίτρινο τυρί, τη γαλοπούλα, τα λαχανικά ή το αβγό σου. Έχεις παρατηρήσει και εσύ ότι μερικές φορές μία φέτα ψωμί αρκεί για να φουσκώσει η κοιλιά σου; Αν ναι, ξέρεις τι πρέπει να αλλάξεις…

Πρόσθεσε λιναρόσπορο

Στο κυρίως ή τη σαλάτα σου. Θα διεγείρεις το μεταβολισμό σου, θα κάψεις το λίπος και θα χορτάσεις με έναν πολύ υγιεινό τρόπο.

Πηγή: Tlife
vegetable salad in gray bowl
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις