Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία τώρα: Πυκνή χιονόπτωση στη Μαλακάσα – Βγήκαν τα εκχιονιστικά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία τώρα: Πυκνή χιονόπτωση στη Μαλακάσα – Βγήκαν τα εκχιονιστικά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Κακοκαιρία τώρα: Πυκνή είναι η χιονόπτωση στη Μαλακάσα - Στα λευκά έχει ντυθεί και η Ιπποκράτειος Πολιτεία

Έντονη χιονόπτωση παρατηρείται από το μεσημέρι της Τρίτης 8/2 στη βόρεια Αττική.

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, μάλιστα, το έχει ήδη στρώσει.

Χιονίζει επίσης στην εθνική οδό, στο ύψος της Μαλακάσας, με τα εκχιονιστικά να είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση.

Πυκνή είναι η χιονόπτωση και στον Διόνυσο, όπως και σε άλλα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Πολλά είναι τα μέρη και στην υπόλοιπη χώρα που παρατηρείται έντονη χιονόπτωση εξαιτίας της κακοκαιρίας-εξπρές.

Η πρόγνωση του καιρού

Ένα ψυχρό μέτωπο διασχίζει με ταχύτητα τη χώρα μας, με τον υδράργυρο να κάνει «βουτιά» ακόμη και 10 βαθμών Κελσίου. Πέραν της κάθετης πτώσης της θερμοκρασίας, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι, που θα φτάσουν μέχρι και τα 10 μποφόρ, οι βροχές, οι καταιγίδες, αλλά και τα χιόνια σε ορισμένες περιοχές. Εξάλλου, σε ισχύ βρίσκεται και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, η οποία κάνει λόγο για ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα.

ΕΜΥ: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 8 με 10 μποφόρ, σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Κατά τόπους θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν πρόσκαιρα στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Εύβοιας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και δεν θα ξεπεράσει στη βόρεια Ελλάδα και τα κεντρικά της ανατολικής χώρας τους 6 με 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 12 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά και σε αυτές τις περιοχές η πτώση θα είναι αισθητή από το απόγευμα.

Σαρώνουν οι άνεμοι

Ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο Facebook παρουσιάζει τη λίστα με τις περιοχές στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη ένταση των ανέμων.

Όπως σημειώνει στην ανάρτηση “12 μποφόρ στην Αριδαία Πέλλας και τη Νάξο, 10 μποφόρ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον σταθμό της ΕΜΥ στο αεροδρόμιο, οι μέγιστες εντάσεις ανέμων μέχρι στιγμής”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις